Recept från Zeta. saltimbocca_med_vinsky_och_rostad_potatis

Saltimbocca

Tunna skivor kalvkött som täcks med Prosciutto och salvia. Serveras med vinsky och rostad potatis. En klassisk italiensk varmrätt.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Till servering
  • potatis
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg köttet mellan plastfilm och banka ut så att de blir tunna.

Lägg på en skiva med Prosciutto di Parma på varje köttbit.

Toppa med plockade salviablad.

Krydda med salt och peppar.

Stek köttet på bägge sidor i olivolja, lägg köttet åt sidan.

Häll i vinet i pannan och låt koka ihop till hälften.

Lägg tillbaka köttet i pannan och låt det bli varmt tillsammans med skyn.

Servera köttet och skyn med rostad potatis.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.