Recept från Zeta: Fläskfilé med tapenade och varma grönsaker

Fläskfilé med tapenade och varma grönsaker

En tapenadefylld fläskfilé passar även bra till buffébordet. Skiva upp och låt gästerna njuta av de goda smakerna.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Snitta fläskfilén på längden utan att skära igenom.

Platta ut filén, skär två snitt längs vardera sidan och vik ut.

Lägg tapenaden i mitten av filén.

De yttre flikarna av filén fungerar som stopp för att fyllningen inte ska rinna ut.

Rulla ihop och fäst med steksnöre eller tandpetare.

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn filén runt om.

Salta och peppra.

Låt eftersteka i ugn ca 15 minuter.

Hetta upp olivoljan till grönsakerna i en stekpanna med höga kanter.

Sänk värmen och lägg i vitlök och spenat.

Stek i ca 5 minuter under omrörning, var försiktig så att inte vitlöken bränns vid!

Tillsätt kikärter och fräs i ytterligare några minuter.

Lägg i den grillade paprikan och låt allt bli varmt.

Salta.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.