Kalventrecote med brynt lök

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)
1tim

Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
entrecote gärna kalv, i bit
salt
svartpeppar, nymalen
2 st
gula lökar, i stora klyftor
1 litet huvud
spetskål, strimlad
200 g
rabarber, i stavar
3 msk
socker
4 msk
vatten
2
vitlöksklyftor, hackade
5 dl
kalvfond (vatten + koncentrerad fond)
1 msk
maizena
2 msk
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine eller

Gör så här

Tips!

Kalventrecote kan bytas mot fläskkarré eller fläskfilé. Men ugnsstek den då till 65 grader.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

Läs mer

Nyhet!

Zeta Hirs-mix Ekologisk är en blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.

HIrs-mix

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.