Recept från Zeta. Kalventrecote med sötad rabarber och brynt lök

Kalventrecote med brynt lök

Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Krydda köttet med salt och peppar.

Bryn i olivolja och sätt in i ugn på 150 grader tills det har en kärntemperatur på 58 grader.

Ta ut och låt vila ca 10 min innan du skivar.

Bryn löken i olivolja och lägg upp i ugnssäker form.

Baka i 175 grader i 5 minuter tills löken är mjuk.

Fräs spetskålen mjuk i olivolja utan att den får färg.

Salta och peppra.

Koka upp vatten och socker.

Lägg rabarbern i den kokande sockerlagen i 1 minut.

Fräs vitlöken i olja tills den blir gyllenbrun.

Slå på kalvfond och vin, reducera till ca 3 deciliter.

Red av med maizenaredning, sila och smaka av med salt och peppar, vispa i Novello.

Skiva upp köttet och servera med tillbehören Serva gärna kokt eller rostad potatis till.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Kalventrecote kan bytas mot fläskkarré eller fläskfilé. Men ugnsstek den då till 65 grader.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.