Kalventrecote med brynt lök

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)
1tim

Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
entrecote gärna kalv, i bit
salt
svartpeppar, nymalen
2 st
gula lökar, i stora klyftor
1 litet huvud
spetskål, strimlad
200 g
rabarber, i stavar
3 msk
socker
4 msk
vatten
2
vitlöksklyftor, hackade
5 dl
kalvfond (vatten + koncentrerad fond)
1 msk
maizena
2 msk
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine eller

Gör så här

Tips!

Kalventrecote kan bytas mot fläskkarré eller fläskfilé. Men ugnsstek den då till 65 grader.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Sommarens alla grillrecept

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Buffémat med italienska smaker

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.