Kalventrecote med brynt lök

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
entrecote gärna kalv, i bit
salt
svartpeppar, nymalen
2 st
gula lökar, i stora klyftor
1 litet huvud
spetskål, strimlad
200 g
rabarber, i stavar
3 msk
socker
4 msk
vatten
2
vitlöksklyftor, hackade
5 dl
kalvfond (vatten + koncentrerad fond)
1 msk
maizena
2 msk
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine eller

Gör så här

Tips!

Kalventrecote kan bytas mot fläskkarré eller fläskfilé. Men ugnsstek den då till 65 grader.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)
Tack!