Italienska köttbiffar med inkokt tomat

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)
40min

Olivoljeinkokta tomater med vitlök och timjan, italienska köttbiffar med kapris och oliver serveras med hemlagad potatismos med parmesan.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Olivoljekokta tomater
1 fpk
250 g körsbärstomater
5
vitlöksklyftor krossade
3 kvistar
timjan
Italienska köttbiffar
600 g
blandfärs
2,5 tsk
Zeta Sardellcrème eller 2 st Zeta Sardeller finhackade
1
vitlöksklyfta finriven
2 msk
finhackade örter tex basilika, timjan, oregano
salt
peppar
Potatismos med parmesan och olivolja
800 g
potatis gärna mjölig, skalad
2-3 dl
mjölk
1 1/2 dl
salt
peppar

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.