Italienska köttbiffar med inkokt tomat

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)
40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Olivoljeinkokta tomater med vitlök och timjan, italienska köttbiffar med kapris och oliver serveras med hemlagad potatismos med parmesan.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Olivoljekokta tomater
1 fpk
250 g körsbärstomater
5
vitlöksklyftor krossade
3 kvistar
timjan
Italienska köttbiffar
600 g
blandfärs
2,5 tsk
Zeta Sardellcrème eller 2 st Zeta Sardeller finhackade
1
vitlöksklyfta finriven
2 msk
finhackade örter tex basilika, timjan, oregano
salt
peppar
Potatismos med parmesan och olivolja
800 g
potatis gärna mjölig, skalad
2-3 dl
mjölk
1 1/2 dl
salt
peppar

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.