Recept från Zeta: Italienska köttbiffar med inkokt tomat

Italienska köttbiffar med inkokt tomat

Olivoljeinkokta tomater med vitlök och timjan, italienska köttbiffar med kapris och oliver serveras med hemlagad potatismos med parmesan.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Olivoljekokta tomater
Värm olja, krossade vitlöksklyftor och timjan.

Lägg i tomaterna och låt stå på mycket låg värme ca 15 minuter.

Häll eventuellt upp i en glasburk och förvara svalt eller servera tomaterna direkt.

Biffar
Blanda färsen med kapris, sardeller,oliver, vitlök och örter.

Salta och peppra.

Forma till små biffar

Stek biffarna i olivolja ca 5-6 minuter runt om.

Potatismos
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut.

Pressa genom en potatispress.

Värm mjölken och blanda med potatisen.

Vänd ner olivolja och parmesanost.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.