Italienska köttbiffar med inkokt tomat

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

(2)

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

(2)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Olivoljeinkokta tomater med vitlök och timjan, italienska köttbiffar med kapris och oliver serveras med hemlagad potatismos med parmesan.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Olivoljekokta tomater
1 fpk
250 g körsbärstomater
5
vitlöksklyftor krossade
3 kvistar
timjan
Italienska köttbiffar
600 g
blandfärs
2 st
finhackade Sardeller
1
vitlöksklyfta finriven
2 msk
finhackade örter tex basilika, timjan, oregano
Zeta Olivolja Originale Extra Vergine till stekning
salt
peppar
Potatismos med parmesan och olivolja
800 g
potatis gärna mjölig, skalad
2-3 dl
mjölk
1 1/2 dl
salt
peppar

Gör så här

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

(2)
Tack!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor