Recept från Zeta: Mezze Maniche med ragù på nötfärs och aubergine

Ragù på nötfärs och aubergine

Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Bryn köttfärsen i olivolja i en stekpanna.

Tillsätt lök, vitlök och chili och stek ytterligare någon minut.

Rör i tomatpuré, buljongtärning och vatten.

Låt koka ihop i ca 15 minuter.

Koka pastan ”al dente” enligt förpackningens anvisningar.

Stek auberginen gyllenbrun i lite olivolja i en stekpanna.

Rör ner köttfärsen.

Smaksätt med persilja, salt och peppar.

Blanda färsen med den nykokta pastan.

Servera med riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.