Ragù på nötfärs och aubergine

RÖSTA PÅ RECEPTET (111)

(111)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
nötfärs
1
schalottenlök, skivad
1
vitlöksklyfta, tunt skivad
1/2
röd chili, tunt skivad
1
köttbuljongtärning
2 dl
vatten
1/2
aubergine, tärnad
2 msk
bladpersilja, hackad
Till Servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (111)

(111)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Michaela

Vart inte så smakrikt. Klent med kryddor

Anna Mellberg

Hej Michaela! Många italienska rätter smakar mindre kryddstarkt än vad vi är vana vid här i Norden. Generellt sett så tycker man i Italien mycket om rena smaker från råvaran. Exempelvis vill man gärna att den gryta som innehåller lamm ska smaka mycket lamm och att den råvarusmaken bara ska ”stöttas” av andra kryddor. Mitt förslag är att du provar att öka mängden kryddor i receptet- börja med mindre mängder och smaka av tills du fått till den smak som just dina smaklökar föredrar. Det är så himla kul att utveckla recept på detta vis och skapa sina egna klassiker! Lycka till önskar vännerna på Zeta