Ragù på nötfärs och aubergine

RÖSTA PÅ RECEPTET (107)

(107)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
nötfärs
1
schalottenlök, skivad
1
vitlöksklyfta, tunt skivad
1/2
röd chili, tunt skivad
1
köttbuljongtärning
2 dl
vatten
1/2
aubergine, tärnad
2 msk
bladpersilja, hackad
Till Servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (107)

(107)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Michaela Avbryt svar

Michaela

Vart inte så smakrikt. Klent med kryddor

Anna Mellberg

Hej Michaela! Många italienska rätter smakar mindre kryddstarkt än vad vi är vana vid här i Norden. Generellt sett så tycker man i Italien mycket om rena smaker från råvaran. Exempelvis vill man gärna att den gryta som innehåller lamm ska smaka mycket lamm och att den råvarusmaken bara ska ”stöttas” av andra kryddor. Mitt förslag är att du provar att öka mängden kryddor i receptet- börja med mindre mängder och smaka av tills du fått till den smak som just dina smaklökar föredrar. Det är så himla kul att utveckla recept på detta vis och skapa sina egna klassiker! Lycka till önskar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco