Recept från Zeta. varm_rostbiff_med_ugnsrostade_rotfrukter_och_pepparrpt

Varm rostbiff med rotfrukter i ugn

Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter är ett säkert kort när det kommer till helg och festmåltider. Klassiskt gott och en rätt som sköter sig själv i ugnen.

Tillaga rostbiff
Ugnsrosta grönsaker

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 8 små potatisar
  • 3 morötter
  • 300 g rödbetor
  • 2 palsternackor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1bit färsk pepparrot
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader och bind upp rostbiffen med bindgarn.

Salta och peppra rostbiffen väl och bryn den i olivolja i en stekpanna så att den får fin färg runt om.

Krydda med rosmarin och timjan.

Lägg rostbiffen på en plåt och stick in en ugnstermometer där biffen är tjockast.

Stek sedan till en innertemperatur på 50-55 grader, ca 1½ timme.

Linda in i aluminiumfolie och låt vila medan du gör rotfrukterna.

Under tiden rostbiffen står i ugnen, skala och tvätta rotfrukt och lök och skär i bitar.

Lägg i en form och ringla över lite olivolja.

Salta och peppra och stek sedan i 225 grader i 20-30 minuter.

Servera rotfrukterna den den skivade varma rostbiffen och riven pepparrot.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.