Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept fisk

    Recept på rätter med fisk. Vi har samlat alla våra härliga fiskrecept, allt från lite lättare förrätter till pasta med lax.

    Crostini med ramslöksmajonnäs, lax och picklad rödlök

    Den milda löksmaken från ramslöken, laxens möra konsistens och den picklade rödlökens syra är en fantastisk smakkombination. Påskbordet har fått en ny stående färgglad favorit med de här munsbitarna. Om du inte har tillgång till ramslök kan du ersätta den med gräslök eller färsk lökblast.

    (2)

    (2)
    45min

    Sill med italienska smaker

    Letar du efter en härligt krämig sötsyrlig sill med friska inslag av citron och basilika, då har du hittat rätt! Det här är helt enkelt den perfekta blandningen mellan svensk och italiensk matkultur. Vi vågar till och med påstå att den här sillen kommer bli en stående favorit på julbordet, påskbordet och på midsommarbordet!

    (5)

    (5)
    20min

    Fisk- och skaldjurssoppa från Toscana

    Toscana är känd för sin enkelhet i köket och till de mest populära fiskgrytorna används inte de lyxigaste skaldjuren utan de som fiskarna behåller själva efter att ha sålt de finare sorterna. Här har vi inspirerats av klassiska toscanska fiskgrytor och anpassat receptet till vårt utbud i svenska butiker. Serveras tillsammans med ett gott bröd som toppas med italienska oliver och smakrik pecorino.

    (10)

    (10)
    45min

    Sallad Nicoise

    Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

    (28)

    (28)
    25min

    Pasta Pappardelle med rökt lax och citron

    Fånga smaken av Italien med vår Pasta Pappardelle med rökt lax och citron. Den rökiga laxen och den uppfriskande citronen skapar en harmonisk symfoni av smaker. Ett läckert och inspirerande recept som kommer att förgylla din middagstid.

    (37)

    (37)
    20min

    Tonfisksallad med linser och rostade grönsaker

    Det här är en mättande sallad som min dotter Bella har lagat till mig. Blandningen av rostade grönsaker, linser och tonfisk är så god som lunch eller lättare middag. – Fernando Di Luca

    (9)

    (9)
    40min

    Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

    Krämigt god och lättlagad röding med örtig pesto blir en lyxig rätt som inte kräver så mycket tid i köket. Perfekt att göra nästa gång du har gäster över på middag.

    (34)

    (34)
    45min

    Gratinerad hummer med soltorkade tomater, parmesan och citron

    Att använda Zetas tomatkräm till gratinerad hummer är en superhit. De söta tomaterna som även är rika på umami gör hummern till en underbar smakbomb. Krämen passar super även att bre på crostini eller ugnsbakad kyckling.

    (17)

    (17)
    30min

    Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

    Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om, exempelvis som förrätt på nyårsafton. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk. Vi har även testat att skära tunna skivor av oliver och strössla det över fisken- väldigt gott!

    (21)

    (21)
    3tim 40min

    Stekt dorata (seabream)

    Dorata eller seabream är en fantastisk, lagom fet fisk. Stekt dorata med salsa verde är ett riktigt gott middagstips.

    (9)

    (9)
    30min

    Alici marinate - marinerad strömming

    Strömming är en klassiker vid svenska högtider och kan varieras i massor. Här är ett recept på strömming på italienskt vis – Alici marinate.

    (35)

    (35)
    20min

    Krispigt grillad abborre med granatäpple och fänkål

    Abborre är en helt underbar fisk att grilla. Att droppa sötsyrlig grillad citron över fisken och njuta den med grönkål, söta fikon och salt fetaost är en garanterad smakupplevelse!

    (26)

    (26)
    45min

    Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis

    Bläckfisk är en av havets verkliga delikatesser. Njut av vårt delikata recept med krispig, friterad bläckfisk.

    (43)

    (43)
    3tim

    Pan bagnat till picknick

    Bästa utflyktsbrödet – med salladen gömd inuti! Pan Bagnat är en utflyktsrätt som har sitt ursprung i Provence i södra Frankrike.

    (22)

    (22)
    15min

    Halstrade laxkuber med crème av kronärtskocka

    Laxbitar med rostad potatis och primörer smakar ljuvligt och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av kronärtskocka får rätten en härlig smakkombination.

    (42)

    (42)

    Tonfisksås med pasta Linguine

    Tonfisksås med linguine med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

    (145)

    (145)
    25min

    Grillad sommarkål med kapris och tonfisk

    Tonfisksallad med kapris och grillad sommarkål. Salladen får sin sälta från sardellfiléerna. Passar fint när man ska grilla i sommar.

    (28)

    (28)
    30min

    Grillad röding med sommarkål och oliver

    Varmrätt med härliga smaker från medelhavsköket. Grillad citron tillför extra fräschör.

    (20)

    (20)
    1tim

    Fiskgryta puttanesca med risoni

    Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Serveras tillsammans med risoni, en risformad pasta.

    (37)

    (37)
    40min

    Pasta linguine Frutti di Mare

    Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

    (315)

    (315)
    40min

    Lax med pasta risoni

    Risformad pasta eller mer känt som Risoni, är gott med grönsaker och stekt lax. Perfekt vardagsrätt med smaker från medelhavsköket.

    (26)

    (26)
    20min

    Pasta med spenat och rökt lax

    Pasta med spenat och rökt lax. Mascarpone ger pastan det lilla extra, gör den krämig och riktigt god. Passar perfekt till både vardag och fest.

    (77)

    (77)
    35min

    Poké bowl på italienskt vis

    Poké bowl med italienska smaker. Sötsyrligt ris med lax, avokado, broccoli, salladslök och kapris som toppas med het chili och vitlöksmajonnäs.

    (32)

    (32)
    45min

    Krustader x 2: Lax och räkor

    Krustader med fyllning av kronärtskockskräm och lax eller med bönröra och räkor. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

    (45)

    (45)
    30min

    Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

    Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (25)

    (25)
    20min

    Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

    Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (35)

    (35)
    15min

    Friterade sardeller med mozzarella

    Buffelmozzarella med krispiga sardellfiléer och späda rädisor.

    (27)

    (27)
    20min

    Crostini med avokado- och tonfiskröra

    Crostini som toppas med avokado och tonfisk. Passar utmärkt som antipasti.

    (66)

    (66)
    20min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (106)

    (106)
    30min

    Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

    Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

    (49)

    (49)
    40min

    Krispig örtlax med tomatsås

    Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

    (16)

    (16)
    40min

    Fiskgryta med saffran

    Upptäck vår fiskgryta med härlig smakblandning av saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. En riktigt god gryta som uppskattas av hela familjen, både barn och vuxna!

    (233)

    (233)
    40min

    Grillad gösfilé med bönbearnaise

    Grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor. Servera med grillade grönsaker till.

    (23)

    (23)
    30min

    Pasta Strozzapreti med spenat, mascarpone och rökt lax

    Pasta Strozzapreti med spenat och rökt lax. Mascarpone gör pastan både krämig och god. Passar fint till både vardag och fest.

    (98)

    (98)
    20min

    Våfflor med lax och parmesan

    Matiga våfflor med lax, mascarpone och riven parmesan.

    (7)

    (7)
    20min

    Sej med sparris, tomat- och basilikavinägrett

    Ringla tomat- och basilikavinägrett över den ugnsbakade fisken på en bädd av grönsaker.

    (22)

    (22)
    30min

    Vinägerinlagd sill

    Inlagdsill med vinäger. Vinägern ger sillen en mild och nyanserad smak.

    (30)

    (30)
    48tim 15min

    Ugnsstekt vit fiskfilé med olivvinägrett

    Vit fisk i ugn smaksatt med vinägrett av oliver och paprika – Pesce bianco al forno.

    (7)

    (7)
    30min

    Spättafiléer med pancetta och salvia

    Spättafiléer som tillagas i ugnen med ljuvlig smak av färsk salvia och den goda sältan från pancetta. Serveras med pannrostade endiver.

    (8)

    (8)
    40min

    Ugnsbakad lax med soffritto

    Ugnsbakad lax med italiensk grönsaksröra, soffritto som vänds ner med blandade bönor och persilja. Perfekt snabblagad vardagsmiddag.

    (15)

    (15)
    35min

    Tapenadebakad gös

    Luccioperca impanato al tapenade är det italienska namnet på denna enkla fiskrätt. Ugnsbakad gös med ett täckte av en klassisk tapenade.

    (18)

    (18)
    30min

    Strömming med citron, vitlök och basilika

    En klassisk strömmingsmacka i all sin ära, men denna grillade strömming med dofterna från citron, vitlök och basilika tar det till nästa nivå.

    (22)

    (22)
    40min

    Stekt lax med tapenade

    Stek lax i olivolja och toppa med grovhackad tapenade. En oslagbar smakkombination!

    (41)

    (41)
    15min

    Stekt gös med sås på cannellinibönor

    Fisk och bönor går alldeles utmärkt ihop. I det här receptet har vi stekt gösen och serverar till det en sås på cannellinibönor, olivolja och vitlök.

    (12)

    (12)
    40min

    Tramezzino med tonfisk

    Smörgås med tonfiskröra med smak av oliver och soltorkade tomater. Perfekt som mellanmål!

    (19)

    (19)
    15min

    Toscanawok

    En wok på soltorkade tomater, vita bönor och sparris. Servera gärna tillsammans med lax.

    (9)

    (9)
    30min

    Tonfisk med fagiolatosås

    Enkelt och snabblagat recept på tonfisk i burk som du serverar med en klassisk italiensk fagiolatosås och kapris. Smart vardagsmat som är snäll för plånboken och där tonfisken får spela huvudrollen.

    (16)

    (16)
    30min

    Sotad strömming med äpple och pinjenötter

    Strömning som sotats i stekpanna med havssalt och som serveras med en äpple, kapris och tomatvinägrett. Toppas med pinjenötter.

    (3)

    (3)
    30min

    Snabb gravlax med gurksallad

    Snabbgrava laxen och skeda över en frisk gurksallad!

    (15)

    (15)
    30min

    Pestobakad lax med marinerad rödlök

    En långsam stekning i ugn på en lägre temperatur gör att laxen blir mörare och saftigare. Servera den pestobakade laxen med marinerad rödlök.

    (56)

    (56)
    1tim

    Pastasallad med rökt lax, gurka och rucola

    Den rökta laxen balanseras fint av de friska smakerna i gurka och rucola. Välj den pastasort som du gillar bäst!

    (58)

    (58)
    30min

    Parmesan- och mascarponesill

    Vinägerinlagd sill med parmesan och mascarpone. Vinägern ger sillen en midare och nyanserad smak.

    (18)

    (18)
    10min

    Oliv- och kaprissill

    Vinägerinlagd sill med oliver och kapris. Vinägern ger sillen en mildare och nyanserad smak.

    (6)

    (6)
    10min

    Musslor med svarta bönor

    Musslorna är klassiskt smaksatta med vin, persilja och vitlök – och parmesan

    (6)

    (6)
    45min

    Lättgrillad lax med olivkräm och krutonger

    Lättgrillad lax som smaksatt med grön olivkräm och toppas med färska ärtskott samt frasiga krutonger. God som förrätt eller som en mellanrätt.

    (32)

    (32)
    20min

    Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

    Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

    (19)

    (19)
    10min

    Laxcarpaccio på crostini

    Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

    (49)

    (49)
    15min

    Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

    En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

    (80)

    (80)
    15min

    Lax med medelhavspotatis

    En typisk potatissallad från medelhavet med kapris, tapenade, oliver och pesto. Så gott tillsammans med ugnsbakad lax!

    (19)

    (19)

    Lax i ugn med fetaost och oliver

    Servera den här ugnsbakade laxen med fetaost, oliver och soltorkade tomater till en gryn- eller bönsallad.

    (236)

    (236)
    30min

    Grillat fiskspett med tomat & vitlöksvinägrett

    Spiedino di pesce in salsa aromatica är det italienska namnet på de här smakrika laxspetten. Servera gärna med bönor eller kikärter.

    (81)

    (81)
    30min

    Grillad regnbågsforell

    Den enklaste kan ofta vara det godaste. Pensla regnbågsforell med olivolja, grilla och krydda gärna efteråt med ett smaksatt salt.

    (7)

    (7)
    30min

    Grillad lax med Pappardelle

    Grillad lax med varma tomater i olivolja, vitlök och balsamvinäger. Servera med nykokt pasta med mangoldskott och parmesan.

    (18)

    (18)
    30min

    Grillad lax med kronärtskocka och färska bönor

    Spröda marinerade kronärtskockor och haricots verts, tillsammans med grillad lax – enkelt och gott smaksatta med tapenade av oliver och kapris.

    (5)

    (5)
    40min

    Grillad lax med citron, kapris och oliver

    Pensla laxen med olivolja, grilla snabbt, toppa med tapenade och pressa över citron. Snabb och god fiskrätt!

    (22)

    (22)
    30min

    Hel gös på liguriskt vis

    Att ugnsbaka fisk är ett gott och enkelt sätt att tillreda fisk. I det här receptet får gösen sällskap av vitt vin och örter.

    (26)

    (26)

    Gravad lax med olivolja

    Enkel förrätt eller på ett festligt buffébord – krydda den gravade laxen med citron, olivolja och färska kryddor och njut!

    (7)

    (7)
    15min

    Forell i foliepaket med citron och salvia

    Forell med smak och doft av salvia och citron. Servera gärna forellen med fräscha grönsaker eller njut av den som den är.

    (20)

    (20)
    40min

    Pasta Strozzapreti med räkor och lax

    Enkel och snabblagad pasta med räkor, lax och pastasås. Passar perfekt till vardagsmiddag.

    (35)

    (35)
    20min

    Carpacciolax med olivcrèmevinägrett

    Tunnt skivad lax med en god vinägrett som smaksatts med creme av gröna oliver

    (1)

    (1)
    30min

    Bönor med saffran och limelax

    En fiskgryta med lax och härliga smaker av lime och saffran.

    (5)

    (5)
    30min

    Blåmusslor med vitlök, tomat och paprika

    Vackra vitlöksdoftande blåmusslor med friska färger och smaker av grönsaker och färska örter

    (11)

    (11)
    30min

    Baguette med tonfisk, ägg, kapris och oliver

    Tonfisk, ägg, kapris och oliver är som gjorda för varandra och samsas i denna härligt, matiga baguette.

    (7)

    (7)
    15min

    Halstrad lax med citronricotta

    Stekt lax med härligt krämig citronricotta, serveras tillsammans med nykokt pasta och cocktailkapris. Enkel och snabblagad citrondoftande pastarätt utmärkt till vardag eller fest.

    (58)

    (58)
    30min

    Olivoljebakad lax

    Olivoljebakad lax med med toner av fräsch mascarpone och dill blir en välsmakande måltid till både vardag och fest.

    (15)

    (15)
    40min

    Lax med svarta bönor och halloumi

    Servera lax med varma bönor och tomater samt knaperstekt halloumi.

    (73)

    (73)
    30min

    Vinägerinkokt lax

    Inkokt lax med smak av färsk dill och svartpeppar med en härlig sås till. Här är den traditionella ättikan utbytt mot en fruktig vinäger, vilket ger en djupare smak. Enkel och god rätt att servera på påskbordet, sommarfesten eller julbuffén. Tricket att skära i kuber gör det inte bara godare utan hela serveringen blir fräschare och elegantare.

    (82)

    (82)
    45min

    Pasta Fusilli med tonfisk- och kaprissås

    En härlig sås på tonfisk och kapris tillsammans med din favoritpasta.

    (48)

    (48)
    20min

    Fisksoppa

    Zuppa di pesce – en god fisksoppa förgyller både vardag och fest. Toppa gärna soppan med tapenade av svarta oliver.

    (176)

    (176)
    40min

    Risotto med lax, fänkål och mynta

    Risotto al Salmone – smakfull och smakrik risotto med lax, fänkål och mynta.

    (77)

    (77)
    45min

    Pasta Strozzapreti med rökt lax

    Pasta med en härligt somrig smakkombination av rökt lax, ärtor och mynta.

    (15)

    (15)
    20min

    Snabbgravad lax med parmesansås

    När laxen snabbgravas får den en god smak och lite fastare kött som blir gott på grillen.

    (17)

    (17)
    40min

    Lax i smörpapper

    Lax i smörpapper, Salmone in cartoccio. En utsökt, lättlagad laxrätt som toppas med en Sofritto av fint skurna grönsaker och färska örter.

    (31)

    (31)
    40min

    Fiskgryta med pasta, saffran och vitt vin

    Visst går det att göra en god fiskgryta med pasta! Vitt vin, saffran och tomat bidrar med sina goda smaker.

    (299)

    (299)
    30min

    Lax med bräserad fänkål och parmesansås

    Ugnsbakad lax med fin vinbräserad fänkål och parmesansås. Passar såväl till vardag som fest.

    (59)

    (59)
    30min

    Spaghetti med tonfisksås

    Spaghetti med tonfisksås – Spaghetti con salsa di tonno – med friska smaker av persilja, tomat och vitlök.

    (45)

    (45)
    1tim

    Pastasallad med tonfisk

    Snabb och matig vardagssallad med blandade bönor, pasta, tonfisk och ägg!

    (149)

    (149)
    20min

    Laxcarpaccio med mango & avokado

    Fruktig och frisk laxcarpaccio med avokado och mango, smaksatt med chilivinägrett med sting.

    (158)

    (158)
    30min

    Helstekt Sea Bream med gremolata

    Helstekt Sea Bream är en ljuvlig fiskrätt smaksatt med väldoftande gremolata.

    (203)

    (203)
    30min

    Pasta med tonfisk

    Tonfisk, oliver och kapris i en salig röra – en underbart god pasta!

    (156)

    (156)
    30min

    Tonfisksallad med borlottibönor och ägg

    Tonfisksallad med bönor och ägg – perfekt till lunchen, picknicken, middagen, buffén – den passar alltid bra helt enkelt!

    (86)

    (86)
    30min

    Ugnsbakad kolja med citronette

    Ugnsbakad kolja med fräscha smaker och dofter från citron, salladslök och cocktailtomater.

    (228)

    (228)
    30min

    Lax med pesto i ugn

    Lax i ugn toppad med pesto alla genovese är en smakrik och lättlagad maträtt som passar perfekt till både vardag och fest. Med sin enkla förberedelse och korta tillagningstid blir denna rätt ett givet val när du vill imponera på dina gäster eller bara njuta av en smakfull middag utan krångel. Servera som varmrätt, gärna med en fräsch sallad eller rostade grönsaker vid sidan av.

    (951)

    (951)
    30min

    Fetaostfylld lax med dill och citron

    Lax med fetaost är en mycket god smakkombination. Här med en extra knorr av dill och citron.

    (1176)

    (1176)
    40min

    Tonfiskpasta

    Tonfisk och kapris sätter fin smak på pastarätten. Prova gärna att servera såsen till spaghetti som variation.

    (258)

    (258)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept fisk
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad