Lax med ris på baljväxter

Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Spola riset noga i kallt vatten och koka det enligt anvisningen på förpackningen.

Stek laxen runt om på dryg medelvärme i olivolja i 7-8 minuter, salta och peppra.

Fräs grönsakerna i lite olivolja, så att de precis blir varma, salta.

Häll av kokvattnet från riset, spola av det hastigt utan att det blir kallt.

Blanda det i pannan med grönsakerna, tillsätt kapris, pressad citron, salta och peppra.

Servera till laxen tillsammans med lite rucolasallad.

Ett grönsakstillbehör som passar till kött, fisk eller kyckling. Men också som egen lättare rätt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.