Poké bowl

Poké bowl på italiensk vis

Poké bowl med italienska smaker. Sötsyrligt ris med lax, avokado, broccoli, salladslök och kapris som toppas med het chili och vitlöksmajonnäs.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Ris

Koka riset i knappt dubbla mängden (volym) vatten tillsammans med saltet.

Koka till riset känns mjukt, 18-20 minuter. Blanda med rosébalsamico.

Grönsaker

Skala och strimla moroten med en skalare.

Dela och kärna ur avokadon, skeda ur bitar.

Skär broccolin till buketter, skiva stammen.

Koka broccolin en minut i lättsaltat vatten, spola kallt.

Strimla salladslökarna.

Häll av bönorna och spola dem ordentligt med kallt vatten.

Laxen

Skiva laxen i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i små portionsbuntar på en plåt.

Rör ihop soja, vitlök, sardellcrème och olivolja.

Skeda marinaden över laxen och låt stå i 15 minuter före servering.

Majonnäs

Vispa ihop äggula, senap och vinäger i skål.

Tillsätt rapsoljan försiktigt under vispning, avsluta med chili- och vitlöksoljan.

Rör ner gräslöken samt salta och peppra.

Servering

Lägg det nykokta riset på ett stort fat.

Arrangera grönsakerna på, strö lite flingsalt över.

Bränn laxen en aning med en gasolbrännare och lägg på fatet.

Servera med chili- och vitlökssåsen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.