Ugnsbakad lax med soffritto

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)
35min

Ugnsbakad lax med italiensk grönsaksröra, soffritto som vänds ner med blandade bönor och persilja. Perfekt snabblagad vardagsmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/4 knippe
bladpersilja strimlat
560 g
lax delad på 4 bitar
Salt
peppar
Soffritto
2
gula lökar finhackade
3 stjälkar
blekselleri fint tärnade
4
vitlöksklyftor finhackade
2 1/2 tsk
Zeta Sardellcrème eller 4 hackade Zeta Sardeller

Gör så här

Tips!

Soffritto är det italienska ordet för att steka långsamt och beskriver hur grönsakerna tillagas mjuka i olivolja. Soffritto är en bra bas till såser, grytor och soppor. Här serveras blandadebönor i soffritto till lax.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Sommarens alla grillrecept

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Buffémat med italienska smaker

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.