Recept från Zeta: Ugnsbakad lax, bönor i soffritto

Ugnsbakad lax med soffritto

Ugnsbakad lax med italiensk grönsaksröra, soffritto som vänds ner med blandade bönor och persilja. Perfekt snabblagad vardagsmiddag.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs soffritto-ingredienserna mjuka i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.

Blanda i bönor och smaka av med salt och peppar, vänd ner persilja.

Sätt ugnen på 120 grader och gnid in laxen med resten av olivoljan, salta och peppra.

Baka i ugnsfast form 15-20 min, till en innertemperatur på 48-52 grader.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Soffritto är det italienska ordet för att steka långsamt och beskriver hur grönsakerna tillagas mjuka i olivolja. Soffritto är en bra bas till såser, grytor och soppor. Här serveras blandadebönor i soffritto till lax.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.