Ugnsbakad lax med soffritto

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tycker du?

35min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ugnsbakad lax med italiensk grönsaksröra, soffritto som vänds ner med blandade bönor och persilja. Perfekt snabblagad vardagsmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/4 knippe
bladpersilja strimlat
560 g
lax delad på 4 bitar
salt
nymalen peppar
Soffritto
2
gula lökar finhackade
3 stjälkar
blekselleri fint tärnade
2
morötter fint tärnade
4
vitlöksklyftor finhackade
2 1/2 tsk
Sardellcrème MSC-märkt eller 4 hackade Zeta Sardeller

Gör så här

Tips!

Soffritto är det italienska ordet för att steka långsamt och beskriver hur grönsakerna tillagas mjuka i olivolja. Soffritto är en bra bas till såser, grytor och soppor. Här serveras blandadebönor i soffritto till lax.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)
Tack!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor