Lax med bräserad fänkål och parmesansås

RÖSTA PÅ RECEPTET (53)

(53)

RÖSTA PÅ RECEPTET (53)

(53)

Vad tycker du?

30min

Ugnsbakad lax med fin vinbräserad fänkål och parmesansås. Passar såväl till vardag som fest.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
700 g
laxfilé, i bit
salt
Bräserad fänkål
2
fänkål, skurna i klyftor
1/2
gul lök, nedskuren
2
vitlöksklyftor, hackade
3-4
kvistar timjan
2 dl
vitt vin
saft av 1/2
citron
5 dl
vatten
salt
persilja, hackad
Parmesanostsås
2,5 dl
buljong från fänkålen
salt
svartpeppar

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (53)

(53)
Tack!

Karen

Så otroligt god!! Hade i lite mer vin och olivolja och skippade vattnet… 👌🏻👌🏻👌🏻

Recept från kategorier