Lax med bräserad fänkål och parmesansås

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)
30min

Ugnsbakad lax med fin vinbräserad fänkål och parmesansås. Passar såväl till vardag som fest.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
700 g
laxfilé, i bit
salt
Bräserad fänkål
2
fänkål, skurna i klyftor
1/2
gul lök, nedskuren
2
vitlöksklyftor, hackade
3-4
kvistar timjan
2 dl
vitt vin
saft av 1/2
citron
5 dl
vatten
salt
persilja, hackad
Parmesanostsås
2,5 dl
buljong från fänkålen
salt
svartpeppar

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.