Lax med bräserad fänkål och parmesansås

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser

Ugnsbakad lax med fin vinbräserad fänkål och parmesansås. Passar såväl till vardag som fest.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
700 g
laxfilé, i bit
salt
Bräserad fänkål
2
fänkål, skurna i klyftor
1/2
gul lök, nedskuren
2
vitlöksklyftor, hackade
3-4
kvistar timjan
2 dl
vitt vin
saft av 1/2
citron
5 dl
vatten
salt
persilja, hackad
Parmesanostsås
2,5 dl
buljong från fänkålen
salt
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Karen

Så otroligt god!! Hade i lite mer vin och olivolja och skippade vattnet… 👌🏻👌🏻👌🏻