Lax med bräserad fänkål och parmesansås

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ugnsbakad lax med fin vinbräserad fänkål och parmesansås. Passar såväl till vardag som fest.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
700 g
laxfilé, i bit
salt
Bräserad fänkål
2
fänkål, skurna i klyftor
1/2
gul lök, nedskuren
2
vitlöksklyftor, hackade
3-4
kvistar timjan
2 dl
vitt vin
saft av 1/2
citron
5 dl
vatten
salt
persilja, hackad
Parmesanostsås
2,5 dl
buljong från fänkålen
salt
svartpeppar

Gör så här

3 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)
Tack!
Lämna ett svar till Karen Avbryt svar

Karen

Så otroligt god!! Hade i lite mer vin och olivolja och skippade vattnet… 👌🏻👌🏻👌🏻

Christer Kedström

När man skriver ut detta recept får man er frågelista som ett särskild dokument samt en nästan tom förstasida och en packad andrasida. Detta är inte särskilt kul.
Vänliga hälsningar
Christer
PS vi testar receptet.