Recept från Zeta. Lax_i_smorpapper

Lax i smörpapper

Lax i smörpapper, Salmone in cartoccio. En utsökt, lättlagad laxrätt som toppas med en Sofritto av fint skurna grönsaker och färska örter.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 - 800 g lax, utan skinn
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • salt
  • peppar
  • ½ dl vitt vin, torrt
  • 4 msk färska örter, t ex bladpersilja, basilika, timjan, dragon, grovt strimlade
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs soffrittoingredienserna mjuka i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.

Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 grader.

Klipp till fyra tallrikstora smörpappersrundlar.

Pensla lite olivolja på smörpapprets övre del.

Skär laxen i portionsbitar och lägg dem på smörpappret.

Salta och peppra och skeda över soffritton, resterande olivolja och vin.

Strö över örter.

Stäng paketen genom att nypa ihop kanterna så att saften inte rinner ut.

Lägg dem på en plåt i ugnen i 15-20 minuter.

Ta ut laxpaketen ur ugnen och låt var och en öppna sitt eget paket på tallriken.

Servera med t.ex linssallad eller varma gröna bönor.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.