Recept från Zeta: Hel gös på liguriskt vis

Hel gös på liguriskt vis

Att ugnsbaka fisk är ett gott och enkelt sätt att tillreda fisk. I det här receptet får gösen sällskap av vitt vin och örter.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg hel gös urtagen och fjällad
  • 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 1/4 dl vitt vin
  • 1 dl Zeta Urkärnade Oliver Alla Taggiasca
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk bladpersilja hackad
  • 2 msk färsk basilika hackad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg fisken i en ugnssäker form.

Häll över olivolja och vin.

Salta både i och på fisken.

Tillsätt oliver, vitlök och hälften av örterna.

Täck med folie och stek i ugnen i 15-20 minuter eller tills köttet lätt lossnar från benet.

Strö över resterande örter och servera med ugnsrostade grönsaker eller en bönsallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.