Recept från Zeta: Hel gös på liguriskt vis

Hel gös på liguriskt vis

Att ugnsbaka fisk är ett gott och enkelt sätt att tillreda fisk. I det här receptet får gösen sällskap av vitt vin och örter.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg hel gös urtagen och fjällad
  • 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 1/4 dl vitt vin
  • 1 dl Zeta Urkärnade Oliver Alla Taggiasca
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk bladpersilja hackad
  • 2 msk färsk basilika hackad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg fisken i en ugnssäker form.

Häll över olivolja och vin.

Salta både i och på fisken.

Tillsätt oliver, vitlök och hälften av örterna.

Täck med folie och stek i ugnen i 15-20 minuter eller tills köttet lätt lossnar från benet.

Strö över resterande örter och servera med ugnsrostade grönsaker eller en bönsallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.