Recept från Zeta: Ugnsbakade spättafiléer med pancetta, endiver och salvia

Spättafiléer med pancetta och salvia

Spättafiléer som tillagas i ugnen med ljuvlig smak av färsk salvia och den goda sältan från pancetta. Serveras med pannrostade endiver.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g spättafilé
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk salvia
  • 70 g Zeta Pancetta

    Zeta Pancetta

    Läs mer
    tärnad
  • 1 msk 1 msk
  • 2 gärna röda endive klyftade
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg spättafiléerna på en skärbräda.

Salta och peppra och lägg på rikligt med salviablad.

Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnssäker form.

Ringla över lite olivolja och stek i ugnen tills fiskköttet är vitt, ca 12-15 minuter.

Stek pancettan i lite olivolja i en stekpanna.

Lägg i endiverna när pancettan fått lite färg.

Sänk värmen och låt steka i 6-7 minuter.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Servera fisken med endiverna och vinägretten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.