Recept från Zeta. Risotto_med_lax_fankal_och_mynta

Risotto med lax, fänkål och mynta

Risotto al Salmone - smakfull och smakrik risotto med lax, fänkål och mynta.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Fräs schalottenlök och skivad fänkål mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med grönsakerna och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.

Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Det tar ca 18-20 minuter.

Vänd laxbitarna i olivolja i en ugnssäker form.

Salta och peppra.

Stek färdiga i ugnen, 120 grader, ca 10–12 minuter.

Vänd ner salladslöken, olivolja och riven parmesan i risotton.

Fördela risotton på tallrikarna.

Garnera med laxen och myntablad och strö över lite riven Parmesan och svartpeppar.

Ringla över lite citronolivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.