Recept från Zeta. Helstekt_sea_bream_med_gremolata_st

Helstekt Sea Bream med gremolata

Helstekt Sea Bream är en ljuvlig fiskrätt smaksatt med väldoftande gremolata.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron finrivet skal
  • 3 msk bladpersilja finhackad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek fisken i olivolja i varm stekpanna ca 4 minuter på varje sida.

När du vänt på fisken så ös den regelbundet med den varma olivoljan i pannan.

Krydda med salt och svartpeppar.

Gör en gremolata till fisken genom att blanda vitlök, citronskal och persilja och strö över fisken innan servering.

(Gremolatan är gjord på 2 vitlöksklyftor för mer smak.)

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Rätten kan förberedas 1–2 timmar före servering genom att steka fiskarna 2 minuter på varje sida och sedan värma upp dem i en ugnsfast form i ugnen på 100 grader ca 15 minuter.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.