Recept från Zeta. Helstekt_sea_bream_med_gremolata_st

Helstekt Sea Bream med gremolata

Helstekt Sea Bream är en ljuvlig fiskrätt smaksatt med väldoftande gremolata.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Gremolata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron finrivet skal
  • 3 msk bladpersilja finhackad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek fisken i olivolja i varm stekpanna ca 4 minuter på varje sida.

När du vänt på fisken så ös den regelbundet med den varma olivoljan i pannan.

Krydda med salt och svartpeppar.

Gör en gremolata till fisken genom att blanda vitlök, citronskal och persilja och strö över fisken innan servering.

(Gremolatan är gjord på 2 vitlöksklyftor för mer smak.)

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Rätten kan förberedas 1–2 timmar före servering genom att steka fiskarna 2 minuter på varje sida och sedan värma upp dem i en ugnsfast form i ugnen på 100 grader ca 15 minuter.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.