Lax med pesto i ugn

RÖSTA PÅ RECEPTET (758)

(758)

RÖSTA PÅ RECEPTET (758)

(758)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Pesto och lax är en smakrik kombination, använd färdig pesto eller gör egen.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 portionsbitar
laxfilé (á 150g)
1/2 burk
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Peston kan ersättas med pesto med soltorkad tomat, tapenade eller grovhackad tapenade med kapris och oliv

Tips!

Det går bra att använda fryst lax, men tina den innan tillagning.

8 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (758)

(758)
Tack!

magnus

ja tinad lax är 15 max 20 minuter. inget som inte är gjort för att stoppas i ugnen fryst, ska helt enkelt vara tinat. så står det inte på paketet att det ska vara fryst, så skare vara tinad. enkelt 🙂

Therese

Tips på vad man äter till detta??

Beata

Hade laxfiléerna inne i ugnen i 25 min utan att dom blev klara. Läste sen i en kokbok där dom hade skrivit 225 gr, höjde då temperaturen men det tog ändå sammanlagt 35 min innan dom blev ätbara

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.