Lax med pesto i ugn
Pesto och lax är en smakrik kombination, använd färdig pesto eller gör egen.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Peston kan ersättas med pesto med soltorkad tomat, tapenade eller grovhackad tapenade med kapris och oliv
Therese
Tips på vad man äter till detta??
Beata
Hade laxfiléerna inne i ugnen i 25 min utan att dom blev klara. Läste sen i en kokbok där dom hade skrivit 225 gr, höjde då temperaturen men det tog ändå sammanlagt 35 min innan dom blev ätbara
Emma Olsson
Hej Therese,
Du kan servera laxen med kokt potatis eller ris. På vår sida ”tillbehör” hittar du även andra härliga tillbehör som funkar utmärkt till laxen. https://www.zeta.nu/recept/?search=recipetype%3Atillbehor
Hälsningar, Emma från Zeta
Ulf
Det bör framgå av receptet om laxbitarna skall vara frysta eller ej/upptinade.
Zeta
Hej Ulf! Det har du rätt i, vi har lagt till det.
Elin
Hur är det nu då ska laxen vara Fryst eller tinad?
Emma Olsson
Hej Elin,
Tack för att du hörde av dig! Du kan använda både fryst eller färsk lax 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta
magnus
ja tinad lax är 15 max 20 minuter. inget som inte är gjort för att stoppas i ugnen fryst, ska helt enkelt vara tinat. så står det inte på paketet att det ska vara fryst, så skare vara tinad. enkelt 🙂
Susanne
Och denna 15-20minuter avser tinad lax antar jag?