Lax med pesto i ugn

RÖSTA PÅ RECEPTET (919)

(919)

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser

Lax i ugn toppad med pesto alla genovese är en smakrik och lättlagad maträtt som passar perfekt till både vardag och fest. Med sin enkla förberedelse och korta tillagningstid blir denna rätt ett givet val när du vill imponera på dina gäster eller bara njuta av en smakfull middag utan krångel. Servera som varmrätt, gärna med en fräsch sallad eller rostade grönsaker vid sidan av.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 bitar
laxfilé
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Det går bra att använda fryst lax, men tina den innan tillagning.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (919)

(919)

Vad tyckte du om receptet?

9 kommentarer

Beckman

Testa att slänga med lite körsbärstomater in i ugnen. Koka pasta och när allt är klart vänder ni ner det i den nykokta pastan🥳

Lasse J

Mycket bra förslag med tomater och pasta, blev uppskattat.

Kocken Gabbe

På vilken inställning ska ugnen vara på? Fläkt osv.

Therese

Tips på vad man äter till detta??

Beata

Hade laxfiléerna inne i ugnen i 25 min utan att dom blev klara. Läste sen i en kokbok där dom hade skrivit 225 gr, höjde då temperaturen men det tog ändå sammanlagt 35 min innan dom blev ätbara

Susanne

Och denna 15-20 minuter avser tinad lax antar jag?