Recept från Zeta: Musslor med svarta bonor

Musslor med svarta bönor

Musslorna är klassiskt smaksatta med vin, persilja och vitlök - och parmesan

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rensa och tvätta musslorna och kasta de som är trasiga eller öppna.

Fräs vitlöken i olivolja utan att det tar färg.

Häll på vitt vin och låt koka upp.

Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslor öppnat sig.

Släng de som inte öppnat sig.

Låt svalna något och plocka sedan musslorna, spara spadet.

Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja någon minut i en kastrull utan att det tar färg.

Häll på musselspadet och låt koka tills nästan all vätska kokat in.

Ta kastrullen från värmen och rör i parmensanost och persilja.

Smaka av med salt och peppar.

Garnera med musslorna och lite extra parmensan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.