Fisk- och skaldjursgryta med saffran

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. Matig med lax, räkor, morötter och potatis.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
2
vitlöksklyftor
1 frp
saffran, 0,5 g
1
strimlad fänkål
500 g
tärnad potatis
2
tärnade morötter
1 frp
körsbärstomater
3 dl
vatten
3 msk
koncentrerad fiskfond
400 g
färsk lax, tärnad
200 g
färska räkor, skalade
2 dl
creme fraiche
dill
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)
Tack!

Emelie Israelsson

Mycket god gryta! Jag hade också i 1 chilifrukt samt rotselleri. Måste dock koka mycket längre än 25 minuter, för mig blev rotfrukterna klara efter först 45 minuter.

Amina

Väldigt god. Har gjort med och utan lax(glömde laxen en gång) och den var lika god för det.
Enkelt och bra recept.

Tobias

Simpelt och väldigt gott. Slängde med lite finhackad chili för ett und av hetta.

Rekomenderas.