Fisk- och skaldjursgryta med saffran

RÖSTA PÅ RECEPTET (105)

(105)
40min

Klassisk mustig fiskgryta med saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. Matig med lax, räkor, morötter och potatis.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
2
vitlöksklyftor
1 frp
saffran, 0,5 g
1 msk
tomatpuré
1
strimlad fänkål
500 g
tärnad potatis
2
tärnade morötter
3 dl
vatten
3 msk
koncentrerad fiskfond
400 g
färsk lax, tärnad
200 g
färska räkor, skalade
2 dl
creme fraiche
dill
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Starta året grönt!

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Frittata på grönkål och spaghetti

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.