Fisk- och skaldjursgryta med saffran

RÖSTA PÅ RECEPTET (149)

(149)

RÖSTA PÅ RECEPTET (149)

(149)

Vad tycker du?

40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. Matig med lax, räkor, morötter och potatis.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
2
vitlöksklyftor
1 frp
saffran, 0,5 g
1
strimlad fänkål
500 g
tärnad potatis
2
tärnade morötter
1 frp
körsbärstomater
3 dl
vatten
3 msk
koncentrerad fiskfond
400 g
färsk lax, tärnad
200 g
färska räkor, skalade
2 dl
creme fraiche
dill
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

3 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (149)

(149)
Tack!

Amina

Väldigt god. Har gjort med och utan lax(glömde laxen en gång) och den var lika god för det.
Enkelt och bra recept.

Tobias

Simpelt och väldigt gott. Slängde med lite finhackad chili för ett und av hetta.

Rekomenderas.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.