Fisk- och skaldjursgryta med saffran

RÖSTA PÅ RECEPTET (84)

(84)
40min

Klassisk mustig fiskgryta med saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. Matig med lax, räkor, morötter och potatis.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
2
vitlöksklyftor
1 frp
saffran, 0,5 g
1 msk
tomatpuré
1
strimlad fänkål
500 g
tärnad potatis
2
tärnade morötter
2 dl
vitt vin
3 dl
vatten
3 msk
koncentrerad fiskfond
400 g
färsk lax, tärnad
200 g
färska räkor, skalade
2 dl
creme fraiche
dill
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Påskbuffé med ljuvliga smaker

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.