Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 frp saffran, 0,5 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 strimlad fänkål
  • 500 g tärnad potatis
  • 2 tärnade morötter
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater

    Zeta Körsbärstomater

    Läs mer
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad fiskfond
  • 400 g färsk lax, tärnad
  • 200 g färska räkor, skalade
  • 2 dl creme fraiche
  • dill
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja tillsammans med saffran och tomatpuré.

Tillsätt fänkål, potatis, morötter och vin.

Låt vinet puttra in i grönsakerna.

Tillsätt tomat, vatten och fond.

Låt småputtra under lock ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk.

Späd eventuellt med vatten och smaka av med salt och peppar.

Lägg laxen på toppen av grytan och sätt på locket.

Låt stå på lägsta värme ca 5 minuter tills fisken är klar.

Servera toppad med räkor, crème fraiche och dill.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.