Snabbgravad lax med parmesansås

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

(17)

Vad tycker du?

40min 4 ingredienser

När laxen snabbgravas får den en god smak och lite fastare kött som blir gott på grillen.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 portionsbitar
färsk lax (á 200 g)
2 msk
salt
2 msk
strösocker
1 tsk
grovmald svartpeppar
Parmesansås
1/2 dl
färsk dill, finhackad
50-80 g
Parmigiano Reggiano 22 mån eller Zeta Storbit Grana Padano 16 mån, finriven
Till servering
2
citroner, delade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

(17)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar