Recept från Zeta. snabbgravad_lax_med_parmesansas

Snabbgravad lax med parmesansås

När laxen snabbgravas får den en god smak och lite fastare kött som blir gott på grillen.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 portionsbitar färsk lax (á 200 g)
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • 2 citroner, delade
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Gnid in salt, socker och peppar i laxen.

Låt stå cirka 20 minuter i rumstemperatur.

Torka av laxen med hushållspapper och grilla cirka 10 minuter.

Gör såsen, mixa dill och olivolja slätt med en stavmixer.

Rör ned finriven parmesanost tills såsen får en krämig konsistens.

Bestäm vilken konsistens du vill ha genom att variera mängden ost.

Med mera ost blir såsen istället en god röra.

Ringla parmesansås över laxen vid servering.

Servera med grillad citron! Citronen blir underbart söt i smaken när den hettas upp på grillen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.