Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 lime saft och 1 tsk rivet skal
  • 600 g laxfilé i bitar
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 vitlöksklyfta grovt hackad
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • 2 fpk Zeta Stora vita bönor

    Zeta Stora vita bönor

    Läs mer
    och lite spad
  • 2 dl hummer- eller fiskbuljong
  • 3 tomater urkärnade och strimlade
  • 1 chilipeppar i skivor med eller utan kärnor och lameller
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda det rivna limeskalet och limejuicen med laxskivorna.

Ställ åt sidan.

Värm olivolja i en stekpanna med höga kanter.

Tillsätt vitlök och saffran.

Fräs (försiktigt!) utan att bränna.

Lägg i bönorna och värm med lite av spadet.

Koka laxen i lite hummer- eller fiskbuljong med tomatstrimlor och chili i ca 5 minuter.

Lyft ur laxen ur buljongen.

Servera till saffransbönorna.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Röran blir starkare om du tar med chilifruktens kärnor.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.