Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 lime saft och 1 tsk rivet skal
  • 600 g laxfilé i bitar
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 vitlöksklyfta grovt hackad
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • 2 fpk Zeta Stora vita bönor

    Zeta Stora vita bönor

    Läs mer
    och lite spad
  • 2 dl hummer- eller fiskbuljong
  • 3 tomater urkärnade och strimlade
  • 1 chilipeppar i skivor med eller utan kärnor och lameller
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda det rivna limeskalet och limejuicen med laxskivorna.

Ställ åt sidan.

Värm olivolja i en stekpanna med höga kanter.

Tillsätt vitlök och saffran.

Fräs (försiktigt!) utan att bränna.

Lägg i bönorna och värm med lite av spadet.

Koka laxen i lite hummer- eller fiskbuljong med tomatstrimlor och chili i ca 5 minuter.

Lyft ur laxen ur buljongen.

Servera till saffransbönorna.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Röran blir starkare om du tar med chilifruktens kärnor.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.