Recept från Zeta. krispiglax

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 msk färsk dill, finhackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader.

Hacka krutongerna och blanda med persilja och dill.

Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.

Salta och peppra.

Toppa med örtkrutongerna.

Baka i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Skala och strimla löken. Ansa och strimla fänkålen.

Fräs lök och fänkål i olja i en gryta eller traktörpanna.

Tillsätt vin och låt puttra in i lök och fänkål.

Tillsätt tomat, vatten och fond.

Låt koka ihop under lock ca 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med en krispig grönsallad

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.