Recept från Zeta. Ugnsbakad_kolja_med_citronette_salladslök_och_cocktailtomater_st

Ugnsbakad kolja med citronette

Ugnsbakad kolja med fräscha smaker och dofter från citron, salladslök och cocktailtomater.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tomatsallad
  • 1 ask röda cocktailtomater (250g) skivade
  • 1 ask gula cocktailtomater (250g) skivade
  • 2 salladslökar tunt skivade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 citron pressad saft
  • salt
  • peppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Häll lite olivolja i en ugnssäker form.

Lägg i fisken och ringla över ytterligare lite olivolja.

Krydda med salt och peppar.

Baka i ugn på 100 grader varmluft ca 20 minuter beroende på fiskens tjocklek.

Om du inte har varmluftsugn, öka temperaturen 25 grader och förläng tiden till ca 30–35 minuter.

Blanda tomater med salladslök och persilja.

Tillsätt olivolja och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.