Olivoljebakad lax

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Olivoljebakad lax med med toner av fräsch mascarpone och dill blir en välsmakande måltid till både vardag och fest.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4
bitar laxfilé, á 150 g
Extra jungfruolivolja Classico, så det täcker laxen
2 st
kokta ägg
1 msk
finhackad dill
citronklyftor
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

Servera med citronklyfta och kokt potatis. Prova även att tillsätta lite extra dill och pepparrotsvinägrett till laxen.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)
Tack!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor