Recept från Zeta. Olivoljebakad_lax.

Olivoljebakad lax

Olivoljebakad lax med med toner av fräsch mascarpone och dill blir en välsmakande måltid till både vardag och fest.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg laxbitarna i en ugnssäker form precis så stor att filéerna ryms och ligger tätt.

Täck laxen med olivolja.

Baka mitt i ugnen till en innertemperatur på 40 grader (använd gärna stektermometer), det tar ca 20 minuter.

Tag ut laxen och låt den rinna av på hushållspapper.

Hacka äggen och blanda med dill.

Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghacket.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Servera med citronklyfta och kokt potatis. Prova även att tillsätta lite extra dill och pepparrotsvinägrett till laxen.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.