Recept från Zeta

Blåmusslor med vitlök, tomat och paprika

Vackra vitlöksdoftande blåmusslor med friska färger och smaker av grönsaker och färska örter

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 nät blåmusslor tvättade och sköljda
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1/2 röd paprika
  • 1 plommontomat
  • några kvistar timjan färsk
  • 1 liten kvist rosmarin färsk eller torkad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1-2 msk Zeta Vitvinsvinäger

    Zeta Vitvinsvinäger

    Läs mer
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk persilja hackad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Finhacka samtliga grönsaker.

Fräs i olivolja på hög värme under 1 minut.

Lägg i musslor och örter och rör runt.

Häll på vin, lägg på locket och skaka några gånger.

Låt puttra ca 2–3 minuter till dess musslorna öppnat sig.

Släng de som inte öppnat sig.

Låt svalna något och blanda i persilja och smaka av med salt, peppar och vinäger.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.