Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Höstmat

    Recept som passar bra på hösten efter sommaren skörd. Välj dina råvaror med omsorg efter säsong och bjud på färgsprakande sallader, mustiga grytor och soppor.

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar är ett smakrikt recept med en härlig blandning av mustig pinsasås, syrlig citron och hetta från rosépeppar. Servera som lunch, middag eller skär upp den i bitar och servera som drinktilltugg.

    (1)

    (1)
    20min

    Glutenfri Strozzapreti med rostad tomatsås och burrata

    Den här glutenfria pastan får sin goda smak genom att du ugnsrostar grönsakerna i ugnen innan du mixar ner dem till en krämig tomatsås. Ett bra sätt att väcka liv i grönsaker som börjar bli trötta. Toppa pastan med krämig, mild burrata för en härlig vardagsmåltid.

    (4)

    (4)
    1tim

    Burratadipp med hot honey och glutenfria crostini

    Dipp innebär ofta smulkalas med glutenfria produkter, men med Zetas glutenfria crostini är det inget problem för de med celiaki. I denna burratadipp blandas söthet honung med syrlig citron och krämig burrata – en toppendipp med andra ord.

    (9)

    (9)
    10min

    Pastamore med skaldjur och zucchini

    Pasta med skaldjur, kan det bli mer romantiskt? Här i en smakrik rätt med zucchini, tomat, citron och basilika. Hittar du inga pilgrimsmusslor till ett hyggligt pris kan du öka mängden räkor.

    (16)

    (16)
    25min

    Pastamore med het tomatsås

    En het pasta med tomatsås, klassisk och enkel men så god. Kombinationen tomat, olivolja, vitlök och chili är svårslagen. Om du vill kan du tillsätta örter, champinjoner eller något protein i form av pancetta, guanciale, kyckling eller tonfisk.

    (14)

    (14)
    25min

    Krämig kycklinggratäng med italienska smaker

    Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!

    (40)

    (40)
    45min

    Polpette - kött- och bönbullar i tomatsås

    Kött- och bönbullar behöver man inte steka i smör. På italienskt vis steks de i olivolja och puttrar sedan försiktigt klart i en god tomatsås, det man kallar ”in umido”. Servera med pasta, potatis eller bröd och toppa med riven parmesanost.

    (9)

    (9)
    1tim

    Ugnsbakade tomater

    Semitorkade tomater som bakas på låg temperatur i ugnen tillsammans med olja, kan användas till så mycket i köket. Servera tillsammans med burrata och några blad basilika, toppa en pasta eller risotto med dem, fyll i en ciabatta tillsammans med prosciutto eller blanda i en god potatissallad till sommarens grillmiddagar.

    (3)

    (3)
    3tim

    Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

    En värmande och mustig kycklingsoppa med risoni passar perfekt som middag en kylig höstdag eller en kulen dag när som helst under året. Servera med pesto och ostgratinerat surdegsbröd. Blir det soppa över och den värms upp nästa dag har smakerna utvecklats ännu mer. Vilken bonus!

    (42)

    (42)
    40min

    Lasagne med mild bechamelsås

    Upptäck hur enkelt det kan vara att laga en klassisk lasagne med vår nya färdiga bechamelsås. Ingen uppvärmning eller förberedelse – bara fördela ut direkt från förpackningen. Den krämiga såsen ger en perfekt balans till rätten och gör din lasagne extra len och smakrik. Perfekt för dig som vill njuta av en hemlagad lasagne utan krångel.

    (35)

    (35)
    1tim 20min

    Fisk- och skaldjurssoppa från Toscana

    Toscana är känd för sin enkelhet i köket och till de mest populära fiskgrytorna används inte de lyxigaste skaldjuren utan de som fiskarna behåller själva efter att ha sålt de finare sorterna. Här har vi inspirerats av klassiska toscanska fiskgrytor och anpassat receptet till vårt utbud i svenska butiker. Serveras tillsammans med ett gott bröd som toppas med italienska oliver och smakrik pecorino.

    (10)

    (10)
    45min

    Grillade musslor med sardellpangratatto

    Musslor på grillen är så gott och känns riktigt somrigt. När de dessutom serveras med ett smakrikt och umamikryddat brödkrisp är sommarens favorit på grillen given. Servera gärna med lätt grillade skivor av surdegsbröd och en smakrik olivolja att doppa brödet i.

    (7)

    (7)
    30min

    Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

    Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och har blivit en trend på sociala medier.

    (82)

    (82)
    10min

    Klassisk ragú bolognese

    Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som exempelvis oregano eller rosmarin lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

    (73)

    (73)
    2tim 30min

    Mustig grönsaksragu med pasta tagliatelle

    Underbart mustig rödvinsgryta som passar att förbereda ett par dagar i förväg. Perfekt att värma och servera till god äggpasta en vardag när du har bråttom. Vill du ha den helt vegetarisk går det bra att utesluta Parmigiano Reggiano.

    (36)

    (36)
    1tim

    Pinsa med salami och oliver

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver.

    (90)

    (90)
    15min

    Lammgryta med gnocchi och gremolata

    Mustig gryta som värmer dig och din familj under kalla höstdagar. Passar utmärkt när du gör storkok och förbereder matlådor för veckan eller när du vill imponera på dina vänner med italienskt långkok.

    (46)

    (46)
    2tim 30min

    Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

    Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och i det här receptet är det lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

    (87)

    (87)
    2tim 20min

    One pot lasagne

    Alla älskar vi lasagne men handen på hjärtat så är det meckigt och tar lite emot att göra på grund av tiden det tar. Men inte längre! Här kommer en genvägarnas lasagne som du faktiskt även hinner göra en vardag. Allt i samma panna – bara hacka, steka och sedan sköter det sig självt i ugnen.

    (132)

    (132)
    45min

    Risotto med smak av tryffel och knaperstekt ostronskivling

    Risotto med mustig smak av svamp och tryffel passar fint med kött eller kyckling. Carnaroliriset gör att risotton bibehåller tuggmotstånd och gör risotton härligt krämig.

    (33)

    (33)
    20min

    Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

    Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

    (61)

    (61)
    25min

    Picklade tomater

    De här fräscha och sötsyrliga tomaterna får lätt måltidens huvudroll, trots att det är ett tillbehör. Vi serverar dem till allt från rimmad lax till grillat kött eller kyckling. De är också väldigt goda blandade i en sallad. Bli inte överraskad om alla gäster vill ha receptet!

    (45)

    (45)
    25min

    Ugnsbakade morötter med Parmesan

    De här smakrika morötterna passar utmärkt till kött, fisk och kyckling. Vi har upptäckt att både barn och vuxna har svårt att sluta äta dem när de väl har smakat.

    (84)

    (84)
    40min

    Salsicciaspett

    Den klassiska italienska korven salsiccia, som egentligen bara betyder färsk korv, passar utmärkt att göra goda spett på. Vad du fyller dina spett med är det egentligen bara fantasin som begränsar men här är ett förslag tillsammans med en god dippsås.

    (23)

    (23)
    30min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (50)

    (50)
    10min

    Sallad med mörka kikärtor

    Sallad med mörka kikärtor är gott som det är men smakar också väldigt bra tillsammans med grillad/ugnsstekt fisk eller kyckling.

    (17)

    (17)
    40min

    Vodkapasta Penne alla vodka

    Penne alla vodka är en rätt som enligt rykten serverades på nattklubbar i New York på 80-talet. En riktig klassiker i det italiensk-amerikanska köket. Servera gärna med knaperstekt salsiccia eller pancetta. Känd från TikTok som Vodkapasta.

    (170)

    (170)
    25min

    Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

    Denna rätt är perfekt för dem som söker en vegetarisk alternativ som inte kompromissar med smak. Auberginen ger en härlig textur och djup smak till rätten, medan grönkålen tillför en lätt bitter smak som kompletterar auberginens sötma perfekt.

    (58)

    (58)
    45min

    Lammburgare

    Lammfärs är gott till det mesta – inte minst till smakrika lammburgare! Servera med bönsalsa för ett ännu matigare alternativ.

    (59)

    (59)
    30min

    Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

    Snabblagad vardagspasta med krämig fetaost, paprika och oliver är underbar rätt som är både lätt att förbereda och full av smak. Denna pasta är perfekt för en hektisk vardag när du behöver en snabb men god måltid.

    (165)

    (165)
    20min

    Pasta Mezze Maniche med svamp och tryffelsalami

    Snabblagad pasta med smak av svamp och tryffelsalami. Toppa med färskriven parmesanost. Passar både till vardag och fest.

    (70)

    (70)
    15min

    Stufato, italiensk gryta

    Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!

    (168)

    (168)

    Halloumi med svartkål och svamp

    En enkel och snabblagad rätt med halloumi och svartkål. Ge den extra sting med romescosås.

    (65)

    (65)
    30min

    Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

    Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

    (290)

    (290)

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (43)

    (43)
    2tim 10min

    Fyllda bifftomater

    Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

    (15)

    (15)
    45min

    Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

    Inte bara en utan hela tre olika sorters ost ingår i denna frasigt goda sandwich. Perfekt som mättande mellanmål, enkel lunch eller middag.

    (27)

    (27)
    15min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En kall röra som passar till det mesta.

    (10)

    (10)
    10min

    Pasta Zeta al forno

    Zeta al forno är inspirerad av Tony Sopranos favorit ”Ziti al forno”. Är du ett ”Sopranosfan” eller ska bjuda ett fan på en italiensk måltid – då är det här det bästa receptvalet!

    (89)

    (89)
    2tim 10min

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (24)

    (24)
    15min

    Böngryta med Salsiccia Chili

    Mustig gryta med bönor och hetta från salsiccia med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

    (49)

    (49)
    30min

    Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

    Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade tik tok pastan magiskt god. Det är dessutom en lättlagad och snabb maträtt som är härligt krämig med mycket smak. Vi tror att en ny vardagsklassiker har fötts!

    (458)

    (458)
    30min

    Skafferipasta med Tareq Taylor

    Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.

    (52)

    (52)
    25min

    Pasta Pappardini med röd pesto och salami

    Äggpasta med salami och zucchini med citron som ger frisk smak till rätten.

    (138)

    (138)
    30min

    Pasta Pappardini med kyckling, tomat och grana padano

    Smakrik äggpasta med kyckling och soltorkade tomater. Passar utmärkt som vardagspasta men också vid festligare tillfällen. Riv över extra Grana Padano för bästa smak.

    (126)

    (126)
    30min

    Kikärts- och sellerisallad med prosciutto cotto

    Enkel sallad med prosciutto cotto, kan serveras som tillbehör eller lättare lunch. Äpplet i salladen ger en frisk och fräsch smak.

    (28)

    (28)
    15min

    Svamptoast

    Svamptoast med läcker touch av vitlök under ett täcke av smält ost. Använd gärna svamp efter säsong för bästa smak.

    (78)

    (78)
    20min

    Gratinerad grönsakssoppa

    Mustig ostgratinerad grönsakssoppa med italienska smaker. Påminner om en klassisk löksoppa som kan serveras som både förrätt eller varmrätt.

    (43)

    (43)
    30min

    Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto

    Piadina är ett klassiskt italienskt tunnbröd, bakat med olivolja för en härligt mjuk och smakrik textur. Värm brödet i en stekpanna och fyll det med mild prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Tillsätt färgglada cocktailtomater och en nypa oregano för att få in en frisk och aromatisk twist. Oavsett om du njuter av den hemma eller ute på picknick blir Piadina en enkel men lyxig måltid som för tankarna direkt till Italien!

    (76)

    (76)
    15min

    Spaghetti med savoykål och bönor

    En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

    (325)

    (325)
    25min

    Linsgryta med tomat och fetaost

    Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

    (1679)

    (1679)
    15min

    Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

    Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

    (36)

    (36)
    25min

    Lyxig mac'n cheese med smak av tryffel

    Zetas tolkning av mac’n cheese på vår mustiga svampcrème som smakar tryffel. En snabblagad rätt med lyxig känsla som lyser upp en grå vardag eller förgyller en helgmiddag. Vi tycker nog att det här är den enklaste och godaste tryffelpastan vi gjort. Bara gör den!

    (202)

    (202)
    20min

    Tonfisksås med pasta Linguine

    Tonfisksås med linguine med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

    (151)

    (151)
    25min

    Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

    En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

    (101)

    (101)
    50min

    Sardellrisotto med oliver, citron och rostad mandel

    En krämig och smakrik sardellrisotto med oliver, tomat, citron och rostad mandel. Med härliga italienska smaker blir det en festlig rätt, både till vardag och helg.

    (37)

    (37)
    45min

    Pasta Bolognese Sugo Finto

    Pasta Bolognese Sugo Finto, en köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Köttfärssås som passar hela familjen och kan förstås också lagas med den pastaform som familjen gillar mest.

    (162)

    (162)
    50min

    Bröd- och tomatsoppa - Pappa al Pomodoro

    Mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.

    (33)

    (33)
    30min

    Spaghetti pesto

    Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, parmesan, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

    (116)

    (116)
    15min

    Pasta linguine Frutti di Mare

    Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

    (317)

    (317)
    40min

    Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

    En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

    (96)

    (96)
    20min

    One pot pasta med grönsaker

    Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta – one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

    (89)

    (89)
    15min

    Ratatouille med grekiska smaker

    Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

    (145)

    (145)
    50min

    Frittata på grönkål och spaghetti

    En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

    (71)

    (71)
    20min

    Rostad blomkålssoppa med gremolata

    Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

    (90)

    (90)
    45min

    Surdegsmacka med svamp & BreOliv örtröra

    Härlig och smakrik lunchmacka som har ett lager BreOliv örtröra och sedan toppas med varm svamp, linser och grönkål. Extra god med hembakt bröd och egenplockad svamp så klart! Den här mackan är vegansk, men skulle också bli god med hyvlad parmesan på toppen.

    (32)

    (32)
    30min

    Auberginesallad med panerad mozzarella

    Servera som tillbehör, förrätt eller som småplock. Mozzarellan blir härligt krämig med ett krispigt yttre!

    (43)

    (43)
    30min

    Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

    Denna smakrika polenta med pecorino och vitt vin är en perfekt rätt som enkelt förgyller vardagen, eller varför inte imponera på dina gäster genom att servera den som en läcker förrätt till helgen? De fylliga smakerna från osten och vinet skapar en lyxig kombination som känns både rustik och elegant. Hur serverar du din polenta? Dela gärna med oss i kommentarerna!

    (44)

    (44)
    30min

    Lasagne med salsiccia

    Lasagne med salsiccia är en riktigt mustig och smakrik rätt som passar perfekt när du vill imponera på gäster eller mätta ett större sällskap. Den kryddiga salsiccian tillsammans med lager av krämig ricottakräm och pasta gör denna lasagne till en riktig favorit på middagsbordet.

    (107)

    (107)
    1tim 30min

    Bönrisotto med champinjoner och chorizo

    Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

    (34)

    (34)
    45min

    Chili con carne med fetaoströra

    Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

    (47)

    (47)
    3tim 30min

    Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

    Svamprisotto smaksatt med krämig taleggio, friterad salvia och parmesanost. Risotto är en klassisk italiensk rätt, utmärkt som egen maträtt eller tillbehör.

    (41)

    (41)
    50min

    Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

    Rödbetsgnocchi med chevréost och karamelliserade valnötter.

    (18)

    (18)
    2tim

    Toskansk soppa med salsiccia

    Ribollita är en toskansk soppa, i den här varianten med färsk salsiccia, gryner och crostini. Enkel och god kålsoppa med mycket smak.

    (63)

    (63)
    50min

    Vegetarisk lasagne med linser

    Vegetarisk lasagne med linser, körsbärstomater, parmesanost och krämig mozzarella. Smakrik pastarätt perfekt att servera när man är många.

    (117)

    (117)
    45min

    Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

    Vegetarisk lasagne med rotfrukter och krämig ricotta smaksatt med basilika. Smakrik lasagne som toppas med färskriven parmesanost och färsk basilika.

    (87)

    (87)
    1tim 10min

    Ugnsgrillad kyckling med örttomater

    Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

    (25)

    (25)
    1tim

    Krispig örtlax med tomatsås

    Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

    (16)

    (16)
    40min

    Fiskgryta med saffran

    Upptäck vår fiskgryta med härlig smakblandning av saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. En riktigt god gryta som uppskattas av hela familjen, både barn och vuxna!

    (234)

    (234)
    40min

    Gulaschsoppa

    Gulaschsoppa med plommontomater, kummin och mejram är mustig och mättande. Servera med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

    (82)

    (82)
    2tim 30min

    Chiligryta med chorizo

    Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

    (106)

    (106)
    2tim

    Italiensk kalvgryta Spezzatino

    Italiensk kalvgryta Spezzatino från norditalien, sköter sig själv på spisen och perfekt att laga när en har många gäster.

    (234)

    (234)
    1tim 15min

    Olivpanerad torsk med blomkålspuré

    Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

    (27)

    (27)
    40min

    Blomkålsallad med broccolikräm och krispig kål

    Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.

    (27)

    (27)
    50min

    Ärtor med pancetta, vitlök och persilja

    En röra med pancetta som stekts i olivolja och vitlök som blandas med gröna ärtor och persilja. Ett läckert komplement till många fiskrätter.

    (7)

    (7)
    15min

    Pizzasallad - Syrad salladskål

    Godaste pizzasalladen gör du själv och receptet hittar du här! Snabbsyrad kål passar perfekt på matig macka eller som tillbehör till pizzan. Tips är att förbereda salladen dagen innan för bästa smakupplevelse.

    (72)

    (72)
    10min

    Svampsallad med vitlök- och citronvinägrett

    Svamp som hyvlats tunt och blandats med en vinägretten på rostad vitlök och rivet citronskal. Perfekt som tillbehör eller som en förrätt.

    (5)

    (5)
    15min

    Rostad pumpa

    Servera gärna prosciutto till den rostade pumpan. Sältan bryter av gott till sötman i pumpan.

    (27)

    (27)
    40min

    Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

    En härligt lantlig kålsoppa med bönor och surdegsbröd

    (40)

    (40)
    1tim

    Tomatsoppa med pasta och tapenade

    Mustig tomatsoppa med italienska smaker av oliver och kapris. Vänd ner nykokt pasta för en matigare soppa.

    (7)

    (7)
    30min

    Soppa med kål och pancetta

    En mustig soppa på savoykål, tomater, Grana Padano och tärnad pancetta.

    (19)

    (19)
    40min

    Soppa med grönsaker, bönor och parmesan

    Grönsakssoppa med borlottibönor som toppas med god lagrad parmesan. Perfekt vardagsmat.

    (414)

    (414)
    45min

    Snabba grytan med Salsicciakorv

    En god gryta på salsiccia och bönor som du hinner laga vilken dag som helst!

    (63)

    (63)
    30min

    Olivdoftande soppa med salladslök och matvete

    Använder du färdigkokt matvete behöver soppan bara koka några minuter. Smaksätt med en riktigt god olivolja.

    (14)

    (14)
    30min

    Matig kikärtssoppa med spenat

    Kikärtssoppa serverad med krutonger och ringlad olivolja mättar fint.

    (35)

    (35)
    35min

    Ljummen bön- och kycklingsallad

    Borlottibönor, kyckling, apelsin och rosmarin ger denna ljumma sallad sin karaktär.

    (8)

    (8)
    30min

    Linssoppa med pesto

    Mustig linssoppa med tomater och pesto. Enkel och snabb soppa som mättar.

    (117)

    (117)
    30min

    Linssallad

    Insalata di lenticchie – en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök

    (30)

    (30)
    30min

    Lax med medelhavspotatis

    En typisk potatissallad från medelhavet med kapris, tapenade, oliver och pesto. Så gott tillsammans med ugnsbakad lax!

    (19)

    (19)

    Lammkotletter med bönragu, citron och vitlök

    Lammkotletterna steks i ugnen medan du vår bönragu med pastasås, tapenade och citron. Smakrikt och mättande!

    (10)

    (10)

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Höstmat
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad