Recept Höstmat

Recept som passar bra på hösten efter sommaren skörd. Välj dina råvaror med omsorg efter säsong och bjud på färgsprakande sallader, mustiga grytor och soppor.

Auberginesallad med panerad mozzarella

Servera som tillbehör, förrätt eller som småplock. Mozzarellan blir härligt krämig med ett krispigt yttre!

(0)

Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

(0)

Pasta Linguine med ärter och zucchini

Linguine con zucchine e piselli, en snabb och grön pasta för vardagen.

(6)

Vispad ricotta med vinkokta fikon

En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

(1)

Friterade grönsaker med sardelldipp

Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!

(1)

Ris av kikärtor med tomat och champinjoner

En mustig vegetarisk rätt med kikärtsris, tomat och champinjoner. Bjud som egen rätt eller som tillbehör.

(4)

Dadlar med Manchego och rostade mandlar

Dadlar med lagrad ost som blir till härliga små munsbitar och perfekta att bjuda på som tilltugg eller småplock.

(5)

Bönrisotto med champinjoner och chorizo

Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

(12)

Chili con carne med fetaoströra

Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

(13)

Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

(18)

Rödbetsgnocchi med getost och valnötter

Rödbetsgnocchi med chevréost och karamelliserade valnötter.

(6)

Toskansk soppa med salsiccia

Toskansk soppa, Ribollita, med fem gryner, salsiccia och crostini.

(24)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(14)

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

(3)

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Klassisk mustig fiskgryta med saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. Matig med lax, räkor, morötter och potatis.

(41)

Gulaschsoppa

En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

(17)

Chiligryta med chorizo

Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

(31)

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Spezzatino di vitello, italiensk kalvgryta från norditalien, sköter sig själv på spisen och perfekt att laga om man har många gäster.

(67)

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

(14)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(28)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(9)

Pinzimonio

Pinzimonio - späda grönsaker som doppas i balsamvinägrett. Vanligt italienskt småplock.

(11)

Blomkålsallad med broccolikräm och krispig kål

Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.

(15)

Ärtor med pancetta, vitlök och persilja

En röra med pancetta som stekts i olivolja och vitlök som blandas med gröna ärtor och persilja. Ett läckert komplement till många fiskrätter.

(1)

Vinägrett med oliv och kapris

Kapris och oliver är goda smaksättare i en vinägrett. Enkelt att använda den färdiga tapenaden!

(0)

Syrad salladskål

Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

(12)

Svampsallad med vitlök- och citronvinägrett

Svamp som hyvlats tunt och blandats med en vinägretten på rostad vitlök och rivet citronskal. Perfekt som tillbehör eller som en förrätt.

(0)

Rostad pumpa

Servera gärna prosciutto till den rostade pumpan. Sältan bryter av gott till sötman i pumpan.

(5)

Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

En härligt lantlig kålsoppa med bönor och surdegsbröd

(26)

Tomatsoppa med pasta, oliver och kapris

En matig tomatsoppa med pasta och klassiska italienska smaker av kapris och oliver.

(1)

Soppa med kål och pancetta

En mustig soppa på savoykål, tomater, Grana Padano och tärnad pancetta.

(9)

Soppa med grönsaker, bönor och parmesan

Grönsakssoppa med borlottibönor som toppas med god lagrad parmesan. Perfekt vardagsmat.

(44)

Snabba grytan med Salsicciakorv

En god gryta på salsiccia och bönor som du hinner laga vilken dag som helst!

(12)

Smörgås med makrill, oliver, kapris och rucola

Tapenaden är ett utmärkt pålägg som passar bra tillsammans med makrill. Använd ett favoritbröd och njut!

(0)

Olivdoftande soppa med salladslök och matvete

Använder du färdigkokt matvete behöver soppan bara koka några minuter. Smaksätt med en riktigt god olivolja.

(0)

Matvete med tomat, citron och örter

Matvete är ett gott alternativ till ris och potatis, som här i en sallad med citron, persilja och koriander.

(10)

Matig kikärtssoppa med spenat

Kikärtssoppa serverad med krutonger och ringlad olivolja mättar fint.

(17)

Ljummen bön- och kycklingsallad

Borlottibönor, kyckling, apelsin och rosmarin ger denna ljumma sallad sin karaktär.

(2)

Linssoppa med pesto

Mustig linssoppa med tomater och pesto. Enkel och snabb soppa som mättar.

(48)

Linssallad

Insalata di lenticchie - en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök

(13)

Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

(22)

Lax med medelhavspotatis

En typisk potatissallad från medelhavet med kapris, tapenade, oliver och pesto. Så gott tillsammans med ugnsbakad lax!

(7)

Lasagne med oliv- och kaprisvinägrett

Vacker och god lasagne till förrätt eller fest med god smak av kapris och oliver

(2)

Lammkotletter med bönragu, citron och vitlök

Lammkotletterna steks i ugnen medan du vår bönragu med pastasås, tapenade och citron. Smakrikt och mättande!

(0)

Lammfärsbiffar med bönor och olivcrème

Lammfärsbiffar smaksatta med salvia och timjan som serveras med cannellinibönor och en färdig olivcreme.

(30)

Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

Saftiga örtmarinerade kycklingspett med ratatouille. Gott att grilla!

(9)

Kyckling- och böngryta

Italiensk kycklinggryta med cannellinibönor - Pollo con brasato con fagiolo.

(22)

Kyckling med kapris och oliver

Pollo al cacciatora är det italienska namnet på den här saftiga kycklingen med sardeller, kapris och oliver.

(50)

Krispig grönsallad med mangobalsamico

Vinägrett med smak av mango, blekselleri och gröna blad.

(0)

Kokta färska primörer med vinägrett

Insalata primavera. Vinägretten tar fram och lyfter smakerna i primörerna.

(6)

Kokt kalvkött med salsa verde

Bollito di vitello con salsa verde heter den klassiska rätten på italienska. Såsen mixas av bladpersilja, mynta och basilika, sardeller, vitlök och kapris.

(7)

Kikärtor med chili & couscous med tapenade

Kikärtor smaksatt med het chilipesto och couscous med smakrik tapenade av svarta oliver. Två goda tillbehör.

(2)

Kantareller som aldrig förr

Kantareller med potatis, gröna bönor och en god vinägrett med tapenade av svarta oliver.

(0)

Grönsakssoppa med bönor, pasta och kalvlägg

En mustig och god grönsakssoppa med bönor, pasta och kalvlägg.

(2)

Soppa med matvete, tomat och bönor

Italienska färger och smaker i en soppa på bönor, vitt vin, rosmarin och tomat.

(6)

Grön, vit och röd kycklinggryta

De italienska färgerna i den här lättlagade kycklinggrytan kommer från bönor, soltorkade tomater och salvia.

(7)

Grundrecept fagiolatosås

En italiensk fagiolatosås gjord på bönor, kapris och sardeller som passar till tonfisk, rostade grönsaker och mycket mer.

(0)

Inkokta champinjoner med vitt vin

Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

(50)

Fänkålssallad med morot, salami och persilja

Enkel salamisallad med den karakteristiska smaken av anis från fänkålen och krispiga morötter.

(1)

Ekologisk Gorgonzola och grönsaker i ugn

De ugnsgratinerade grönsakerna får i det här receptet sällskap av en krämig och smakrik ostsås på gorgonzola och mascarpone.

(0)

Bönragu med savoykål

Smakrik ragu med stora vita bönor, savoykål och morötter. Kryddad med chilipeppar, sardellcrème, timjan, vitlök och vitt vin.

(4)

Böngryta med tomat och salvia

Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

(9)

Tortiglioni med kalv, oliver, kapris och rosmarin

En mustig och god kalvgryta med kapris, oliver och rosmarin till vår goda Tortiglioni.

(16)

Chili med black eye bönor med chorizo

Prova denna lättlagade chili med bönor och chorizo.

(38)

Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost

Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost är en riktigt god och matig varmrätt, perfekt att bjuda dina hungriga gäster på!

(48)

Pasta i tomatsås med oliver, kapris och persilja

Tortiglioni alla Pugliese - pasta med tomatsås, kapris, oliver och persilja som i Puglia.

(6)

Pasta med svamp, tryffelolja och parmesan

Nykokt pasta med stekta kantareller, tryffelolja, rucola och parmesan.

(70)

Minestrone med rimmat fläsk och bönor

En minestronesoppa är en matig och mättande soppa med pasta, bönor och fläsk - klassisk och god!

(35)

Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

(86)

Jordärtskocksoppa med grönkålschips

Krämig jordärtskocksoppa med vita bönor toppad med frasig grönkål och parmesan.

(5)

Värmande pumpagryta med gryner

Matig och välsmakande pumpa- och grönkålsgryta med fin sötma av butternut squash. Spezzatino di zucca e farro.

(6)

Soppa på Orzomix, pumpa och potatis

Zuppa di orzo con zucca e patate. En mättande och krämig soppa med potatis och pumpa, perfekt efter en härlig långpromenad i skogen.

(0)

Pasta med köttragu

En köttragu som denna blir som godast om den får koka länge. Förbered den gärna dagen innan och värm den när du kokar pastan.

(61)

Italiensk gryta, Stufato, med salsiccia

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor, linser och härlig salsiccia.

(153)

Nötstek med rosmarin, vitlök och bönragu

Nötstek med rosmarin och rosmarin doftar lika gott som det smakar. En perfekt söndagsstek!

(78)

Stekt broccoli

Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till en god köttbit eller en kycklingfilé.

(141)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.