Ladda ner bild Spara Lasagne med salsiccia Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (85) (85) RÖSTA PÅ RECEPTET (85) (85) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 1tim 30min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Lasagne med salsiccia är mustig och smakrik och passar perfekt när det är många som är hungriga. Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 12 lasagneplattor 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 morot 1 selleristjälk 1 msk Extra jungfruolivolja Classico, att steka i 1 msk Tomatpuré 1 frp Zeta Körsbärstomater, á 400 g 1 dl Matlagningsvin Vitt 1 frp Salsiccia 1/2 tsk socker 1 tsk salt 1/2 frp Pecorino Romano 6 mån, finriven 1-2 msk Extra jungfruolivolja Classico, att ringla på toppen Ricottakräm 1 frp Ricotta, 250 g 1/2 frp Pecorino Romano 6 mån 2 msk Extra jungfruolivolja Classico 1/2 tsk salt Gör så här Skala moroten och skär den och selleristjälken i tunna skivor. Skär ett snitt i salsicciakorven och ta ut färsen ur korven. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek löken mjuk och genomskinlig. Tillsätt vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré och salsicciafärs. Rör om och stek 4-5 min. Häll på körsbärstomater, vitt vin, socker och salt. Låt sjuda i 8-10 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Lägg ricotta i en skål och tillsätt hälften av den finrivna pecorino osten, olivolja och salt. Smörj en ugnsfast form med olivolja och klicka i hälften av ricottakrämen. Häll ett par matskedar av salsicciasåsen i formen. Bred ut såserna så de täcker hela botten. Lägg i ett lager lasagneplattor i formen. Varva såsen, ricottakrämen och lasagneplattor i tre lager. Det går åt ca 9-12 lasagneplattor. Det översta lagret ska vara ricottakräm. Strö över den resterande finriven pecorinoosten och ringla över lite god olivolja. Tillaga lasagnen mitt i ugnen 35 – 40 min, eller tills den är klar. Passa så den inte blir bränd! Om den börjar se färdiggräddad ut på ytan kan man lägga på ett bakplåtspapper ovanpå under den sista tiden av gräddningen. Dela Skriv ut Spara 4 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (85) (85) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Kristoffersson Lars 24 februari 2021 kl. 09:27 Ska det vara färska lasagneplattor? Emma Olsson 19 april 2021 kl. 15:01 Hejsan Lars, Vi har utgått från torra lasagneplattor och därför ökat tiden i ugn. Hälsningar, vännerna på Zeta Hans Berlin 25 januari 2019 kl. 12:30 Ni har glömt att tala om hur varm ugnen skall vara! 175 grader? 200? Mvh Hans Berlin Emma Olsson 4 februari 2019 kl. 15:40 Hej Hans, Jag har nu ändrat i receptet. Ungen ska vara på 200 grader. Tack för feedback 🙂 Hälsningar Emma från Zeta Visa alla (4)
Kristoffersson Lars 24 februari 2021 kl. 09:27 Ska det vara färska lasagneplattor? Emma Olsson 19 april 2021 kl. 15:01 Hejsan Lars, Vi har utgått från torra lasagneplattor och därför ökat tiden i ugn. Hälsningar, vännerna på Zeta
Emma Olsson 19 april 2021 kl. 15:01 Hejsan Lars, Vi har utgått från torra lasagneplattor och därför ökat tiden i ugn. Hälsningar, vännerna på Zeta
Hans Berlin 25 januari 2019 kl. 12:30 Ni har glömt att tala om hur varm ugnen skall vara! 175 grader? 200? Mvh Hans Berlin Emma Olsson 4 februari 2019 kl. 15:40 Hej Hans, Jag har nu ändrat i receptet. Ungen ska vara på 200 grader. Tack för feedback 🙂 Hälsningar Emma från Zeta
Emma Olsson 4 februari 2019 kl. 15:40 Hej Hans, Jag har nu ändrat i receptet. Ungen ska vara på 200 grader. Tack för feedback 🙂 Hälsningar Emma från Zeta
4 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (85)
(85)Kristoffersson Lars
Ska det vara färska lasagneplattor?
Emma Olsson
Hejsan Lars,
Vi har utgått från torra lasagneplattor och därför ökat tiden i ugn.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Hans Berlin
Ni har glömt att tala om hur varm ugnen skall vara!
175 grader? 200?
Mvh
Hans Berlin
Emma Olsson
Hej Hans,
Jag har nu ändrat i receptet. Ungen ska vara på 200 grader. Tack för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta