Lasagne med salsiccia

RÖSTA PÅ RECEPTET (103)

(103)

Vad tycker du?

1tim 30min 14 ingredienser

Lasagne med salsiccia är mustig och smakrik och passar perfekt när det är många som är hungriga.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
12
lasagneplattor
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
morot
1
selleristjälk
1 frp
krossade tomater, á 400 g
1 frp
1/2 tsk
socker
1 tsk
salt
1/2 frp
2 msk
Extra jungfruolivolja Classico, att ringla på toppen
Ricottakräm
2 frp
Ricotta, 250 g
1/2 tsk
salt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (103)

(103)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Martin Ehrlund

Ricottakrämen ska väl motsvara en béchamelsås, antar jag?
I sånt fall känns det litet lite med bara 1 frp Ricotta á 250 gram plus Pecorinon.
Eller räcker det till flera lager?

Sophie Berlin

Hej Martin,
Du har helt rätt, man vill inte få slut på den goda ”ostsåsen”, vi har uppdaterat receptet nu.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Kristoffersson Lars

Ska det vara färska lasagneplattor?

Emma Olsson

Hejsan Lars,
Vi har utgått från torra lasagneplattor och därför ökat tiden i ugn.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Hans Berlin

Ni har glömt att tala om hur varm ugnen skall vara!
175 grader? 200?
Mvh
Hans Berlin

Emma Olsson

Hej Hans,
Jag har nu ändrat i receptet. Ungen ska vara på 200 grader. Tack för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta