När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skala moroten och skär den och selleristjälken i tunna skivor.

Skär ett snitt i salsicciakorven och ta ut färsen ur korven.

Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna.

Stek löken mjuk och genomskinlig.

Tillsätt vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare några minuter.

Tillsätt tomatpuré och salsicciafärs. Rör om och stek 4-5 min.

Häll på körsbärstomater, vitt vin, socker och salt. Låt sjuda i 8-10 min.

Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Ricottakräm

Lägg ricotta i en skål och tillsätt hälften av den finrivna pecorino osten, olivolja och salt.

Smörj en ugnsfast form med olivolja och klicka i hälften av ricottakrämen.

Häll ett par matskedar av salsicciasåsen i formen. Bred ut såserna så de täcker hela botten.

Lägg i ett lager lasagneplattor i formen. Varva såsen, ricottakrämen och lasagneplattor i tre lager. Det går åt ca 9-12 lasagneplattor.  Det översta lagret ska vara ricottakräm.

Strö över den resterande finriven pecorinoosten och ringla över lite god olivolja.

Tillaga lasagnen mitt i ugnen 18 – 20 min, eller tills den är klar. Passa så den inte blir bränd! Om den börjar se färdiggräddad ut på ytan kan man lägga på ett bakplåtspapper ovanpå under den sista tiden av gräddningen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.