Lasagne med salsiccia

RÖSTA PÅ RECEPTET (107)

(107)

Vad tycker du?

1tim 30min 14 ingredienser

Lasagne med salsiccia är en riktigt mustig och smakrik rätt som passar perfekt när du vill imponera på gäster eller mätta ett större sällskap. Den kryddiga salsiccian tillsammans med lager av krämig ricottakräm och pasta gör denna lasagne till en riktig favorit på middagsbordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
morot
1
selleristjälk
1 frp
krossade tomater
1/2 tsk
socker
1 tsk
salt
1/2 frp
2 msk
Zeta Extra jungfruolivolja Classico, att ringla på toppen
Ricottakräm
1/2 tsk
salt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (107)

(107)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Lämna ett svar till Sophie Berlin Avbryt svar

Karin

Hej!

Det står häll på körsbärstomater.. men det finns inte i listan över ingridienser. Ska dessa kokas ner lite mjuka i färsen? Inte ersätta krossade tomater eller puré? Hälsn Karin

Anna Mellberg

Hej Karin! Tack för att du uppmärksammar oss på detta. I receptet kan man använda antingen krossade tomater eller konserverade körsbärstomater. Vi har rättat receptet nu, så att det inte är så förvirrande. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Martin Ehrlund

Ricottakrämen ska väl motsvara en béchamelsås, antar jag?
I sånt fall känns det litet lite med bara 1 frp Ricotta á 250 gram plus Pecorinon.
Eller räcker det till flera lager?

Sophie Berlin

Hej Martin,
Du har helt rätt, man vill inte få slut på den goda ”ostsåsen”, vi har uppdaterat receptet nu.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Kristoffersson Lars

Ska det vara färska lasagneplattor?

Emma Olsson

Hejsan Lars,
Vi har utgått från torra lasagneplattor och därför ökat tiden i ugn.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Hans Berlin

Ni har glömt att tala om hur varm ugnen skall vara!
175 grader? 200?
Mvh
Hans Berlin

Emma Olsson

Hej Hans,
Jag har nu ändrat i receptet. Ungen ska vara på 200 grader. Tack för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta