Ladda ner bild Spara Rostad pumpa Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (20) (20) RÖSTA PÅ RECEPTET (20) (20) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 40min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Servera gärna prosciutto till den rostade pumpan. Sältan bryter av gott till sötman i pumpan. Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1 kg Pumpa i klyftor 1 Vitlök hel 1 msk Extra jungfruolivolja Classico 2 tsk salt svartpeppar nymalen 1 kruka salviablad 1 fpk 120 g Prosciutto Crudo Gör så här Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och torka av pumpan och skär den i klyftor. Skär vitlöken i två delar på mitten. Lägg ut pumpaklyftorna och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra och strö ut salviabladen. Ringla över olivolja. Rosta pumpa och vitlök mitt i ugnen i ca 30 min eller tills pumpan är helt mjuk. Placera ut skinkan direkt på den varma plåten. Ringla gärna över lite mer god olivolja innan servering. Dela Skriv ut Spara 1 kommentar RÖSTA PÅ RECEPTET (20) (20) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Marie Welander 31 oktober 2020 kl. 09:48 Jättegoda smaker sött med salt istället för pumpasoppa
1 kommentar
RÖSTA PÅ RECEPTET (20)
(20)Marie Welander
Jättegoda smaker sött med salt istället för pumpasoppa