Rostad blomkålssoppa med gremolata

Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 250 grader.

Skär blomkålen i bitar, skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna och grovhacka rosmarinbladen. Lägg allt på en smord plåt. Ringla över olivolja och salt.

Rosta mitt i ugnen 20-25 min, tills blomkålen fått gyllene färg.

Lägg in mandlarna och rosta ytterligare 5 min.

Rostade kikärtor:
Häll av och skölj kikärtorna. Lägg i en smord ugnsform och rosta högt upp i ugnen 8-10 min.

Finhacka persilja och vitlök till en gremolata. Lägg i en skål och tillsätt finrivet citronskal. Rör ner finriven parmesan och smaka av med lite salt och peppar. Vänd ner kikärtorna när de svalnat lite.

Koka upp buljongen i en rymlig kastrull. Ställ åt sidan.

Rör ner de rostade grönsakerna i kastrullen. Koka upp och tillsätt mascarpone.

Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.

Toppa blomkålssoppan med gremolatan och kikärtorna och ringla gärna över lite av din godaste olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.