Rostad blomkålssoppa med gremolata

RÖSTA PÅ RECEPTET (89)

(89)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 9 ingredienser

Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Rostad blomkålssoppa
1
blomkål
4
potatisar
2
vitlöksklyftor
1 kvist
rosmarin
1 tsk
salt
1 dl
mandlar, skållade
1 L
grönsaksbuljong
Gremolata
1
frp Kikärtor
1
kruka persilja
1
vitlöksklyfta
1
citron

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (89)

(89)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Christel Avbryt svar

Jenny

God och krämig tyckte jag! Kikärtsgremolatan gav smak och fräschhet till soppan. Minsta barnet gillade soppan. Vuxet barn och min man gillade den inte alls.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco