Recept från Zeta: Olivdoftande soppa med salladslök och matvete

Olivdoftande soppa med salladslök och matvete

Använder du färdigkokt matvete behöver soppan bara koka några minuter. Smaksätt med en riktigt god olivolja.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj matvetet och låt rinna av i en sil.

Skär de ljusa delarna av salladslöken i ca 5 cm långa bitar och klyv dem.

Koka vatten med buljong, salt och matvete 1–5 minuter. (Kort koktid ger spänstiga vetekorn.)

Stek salladslök på hög värme i lite olivolja 1/2–1 minut så att de just börjar ta färg.

Fördela dem i sopptallrikar och häll buljong med vete på.

Smaksätt med svartpeppar och Casa Di Luca Olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.