Recept från zeta.nu Rödbetsgnocchi

Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

Rödbetsgnocchi med chevréost och karamelliserade valnötter.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Rödbetsgnocchi
  • 3 medelstora rödbetor (250 g)
  • 3 medelstora mjöliga potatisar (250 g)
  • 2 äggulor
  • 5-7 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skala rödbetor och potatis och dela i mindre bitar.

Koka rödbetor och potatis var för sig i saltat vatten tills de är mjuka, 12-15 min för potatisen och 20 – 30 min för rödbetorna. Häll av i ett durkslag och låt ånga av och svalna.

Mixa rödbetorna med stavmixer och mosa potatisen med potatispress eller gaffel.

Lägg rödbetor och potatis i en bunke.  Blanda ner äggulor, salt och rör till sist ner mjöl till en fast deg.

Dela degen i mindre delar och rulla till cirka 2 cm tjocka korvar. Skär i bitar som är ungefär lika stora som en stor vindruva.

Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka. Låt torka i ca 30 min. Förbered dina tillbehör under tiden.

Värm ugnen till 200 grader.

Blanda valnötterna med honung och rosta dem i ugnen i 5 – 10 min, eller tills de doftar och fått färg. Smula chevrén.

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull (cirka 4 liter). Salta med 2 msk salt.

Koka några gnocchi i taget tills de flyter upp till ytan. Använd en hålslev och lägg upp de färdiga gnocchin i en stor skål.

Fördela nykokt gnocchi på tallrikar, strö över chevré, ringla över olivolja och bryt över de rostade nötterna. Garnera med timjan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.