Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    recept Glutenfritt

    Goda recept på glutenfri mat. Glutenfri kost innebär att sädesslag som innehåller gluten, som finns i vete, korn och råg inte används i mat eller bakning.

    Stekt dorata (seabream)

    Dorata eller seabream är en fantastisk, lagom fet fisk. Stekt dorata med salsa verde är ett riktigt gott middagstips.

    (4)

    (4)
    30min

    Vitello Tonnato

    Vitello Tonnato är ett klassisk italienskt recept, kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. En bra rätt att förbereda dagen innan och perfekt till buffébordet.

    (82)

    (82)
    21tim 15min

    Pilgrimsmusslor med Prosciutto di Parma och ärtpuré

    En lyxig förrätt med fina smaker från prosciutto di parma och pilgrimsmusslor tillsammans med en krämig ärtpuré. Perfekt till en härlig helgmeny eller som en förrätt på nyår.

    (58)

    (58)
    20min

    Nötkräm - Nutella

    Gör din egen nutella. Med hasselnötter, olivolja, kakao, honung och vaniljstång blir det en ljuvligt god nötkräm som är enkel att göra. Passar perfekt till en dessert med bär eller bakning.

    (148)

    (148)
    15min

    Linser smaksatta med citronoliver

    Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

    (39)

    (39)
    5min

    Sötpotatis i ugn med fetaost

    Sötpotatis med fetaost och chili är en perfekt kombination av smaker, sött, salt och lite kryddigt. Passar lika bra som tillbehör som egen vegetarisk rätt.

    (601)

    (601)
    45min

    Medelhavssallad

    En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

    (64)

    (64)
    30min

    Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

    En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

    (95)

    (95)
    50min

    Veganska chokladbollar

    Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.

    (169)

    (169)
    20min

    Tryffelsalami med parmesankräm

    Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller antipasti som du snabbt förbereder.

    (260)

    (260)
    10min

    Halloumi fries med kikärtsdipp

    Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

    (49)

    (49)
    25min

    Italiensk chokladtårta med svarta bönor

    En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

    (214)

    (214)
    1tim

    Äppelmuffins med kanel och kardemumma

    Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

    (61)

    (61)
    45min

    Kapriskrisp

    En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

    (38)

    (38)
    15min

    Lax med ris på baljväxter

    Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen

    (22)

    (22)
    20min

    Ratatouille med grekiska smaker

    Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

    (126)

    (126)
    50min

    Baljväxtrisotto med räkor och zucchini

    Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

    (37)

    (37)
    25min

    Bresaola med parmesan och nötter

    Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

    (130)

    (130)
    10min

    Sparris med parmesan och nötter

    Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

    (75)

    (75)
    15min

    Potatissallad med parmesan

    Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

    (48)

    (48)
    20min

    Varma grönsaker med äppelcidervinäger

    Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

    (39)

    (39)
    30min

    Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

    Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

    (24)

    (24)
    30min

    Bönbars med banan och tranbär

    Bönbars med banan, tranbär, kokos och choklad. Passar perfekt efter träning eller som mellanmål.

    (150)

    (150)
    45min

    Siciliansk apelsinsallad

    Siciliansk apelsinsallad som toppas med mandel, granatäpple och mynta. Smaksätt med olivolja.

    (52)

    (52)
    20min

    Ricotta- och citronsufflé med färska bär

    Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.

    (66)

    (66)
    40min

    Glutenfri pizzadeg

    Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

    (299)

    (299)
    1tim 30min

    Energybars med espressokaffe

    Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

    (72)

    (72)
    1tim 15min

    Hallonsmoothie med sojabönor

    Hallonsmoothie gjord på sojabönor och färska hallon. Fräsch, mättande och enkel att göra. Perfekt att ha till frukosten, mellanmål eller efter träningen.

    (43)

    (43)

    Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

    Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

    (21)

    (21)
    24tim 20min

    Grillad sparris med örtricotta

    Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

    (146)

    (146)
    35min

    Grillad halloumi med coleslaw

    Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

    (60)

    (60)
    30min

    Inlagda grönsaker och svamp

    Inlagda grönsaker och svamp varvade med citron och färska örter. Passar utmärkt som tillbehör eller som tilltugg.

    (0)

    (0)
    3tim 30min

    Frittata med skogschampinjoner och parmesan

    Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

    (174)

    (174)
    40min

    Italiensk Gino med mascarponekräm

    Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

    (62)

    (62)
    25min

    Tryffelburrata med långbakade tomater

    Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

    (112)

    (112)
    3tim 10min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (89)

    (89)
    30min

    Karamelliserad schalottenlök

    Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

    (26)

    (26)
    20min

    Citronmarinerad zucchini

    Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

    (120)

    (120)
    30min

    Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

    Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

    (47)

    (47)
    40min

    Saffransfräst fänkål

    Fräst fänkål som har fått smak av saffran och vitt vin. Perfekt att servera till fisk, kyckling eller som som en del av en buffé.

    (44)

    (44)
    30min

    Tomatbräserad kyckling med rosmarin

    Saftig kyckling som brynts hastigt och som sedan fått koka med tomatsåsen med vitt vin och rosmarin. Serveras med ungsrostade potatisar.

    (85)

    (85)
    30min

    Ugnsgrillad kyckling med örttomater

    Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

    (25)

    (25)
    1tim

    Chokladmousse med amaretto

    Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

    (156)

    (156)
    1tim

    Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    Fisk- och skaldjursgryta med saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. Matig med lax, räkor, morötter och potatis.

    (194)

    (194)
    40min

    Italienska charkuterier

    Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

    (59)

    (59)
    15min

    Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

    Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

    (244)

    (244)
    15min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (61)

    (61)
    10min

    Grillad entrecote med mustig glaze

    Grillad entrecote med mustig glaze. Ge din tköttbit extra smak och glans och bjud dina vänner på gott, grillat kött!

    (25)

    (25)
    20min

    Grillade fetaostknyten med örter

    Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

    (48)

    (48)
    15min

    Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

    Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

    (95)

    (95)
    50min

    Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

    Sältan från halloumi och sötman från ugnsrostade grönsaker gör detta till ett gott tillbehör till kött och fågel, men också god som en egen, vegetarisk rätt.

    (130)

    (130)
    30min

    Haricots verts med bönor och vitlök

    Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

    (115)

    (115)
    20min

    Rostad potatis med tomater & sardeller

    Ugnsrostad potatis med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade. Ett utmärkt tillbehör till kött och kyckling.

    (13)

    (13)
    45min

    Pannacotta med karamellbakade äpplen

    Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

    (48)

    (48)

    Kokt kalvkött med salsa verde

    Bollito di vitello con salsa verde heter den klassiska rätten på italienska. Såsen mixas av bladpersilja, mynta och basilika, sardeller, vitlök och kapris.

    (8)

    (8)

    Hel gös på liguriskt vis

    Att ugnsbaka fisk är ett gott och enkelt sätt att tillreda fisk. I det här receptet får gösen sällskap av vitt vin och örter.

    (25)

    (25)

    Fänkålssallad

    En fräsch sallad med tunt skivad fänkål, sallad, citron, olivolja och persilja. Gott som förrätt eller tillbehör.

    (31)

    (31)
    15min

    Endiver med apelsin

    Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.

    (97)

    (97)
    30min

    Caprese

    Caprese är en klassisk italiensk rätt och serveras ofta som en antipasto, dvs en italiensk förrätt.

    (45)

    (45)
    15min

    Caponata di melanzane

    Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

    (24)

    (24)
    1tim

    Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

    En sallad med spännande smaker! Fänkål, oliver, apelsin och mangobalsamico.

    (16)

    (16)
    30min

    Grillad salsiccia med Italiensk ketchup

    Grillad salsiccia med italiensk ketchup, gör din egen ketchup med en touch från Italien för att ta din grillade salsiccia till oanade höjder.

    (15)

    (15)
    40min

    Grillad aubergine med tomatsalsa

    Grillade skivor av aubergine med en smakrik tomatsalsa med kapris, citron och basilika.

    (17)

    (17)
    45min

    Grön salsa - Salsa verde

    Fräsch grön salsa av mixade färska örter, kapris, vitlök och olivolja. Smaksätt med sardellcrème.

    (29)

    (29)
    10min

    Grillade grönsaker med salsa verde

    Grillade grönsaker får fin smak av olivolja. Servera med en smakrik och fräsch salsa verde.

    (19)

    (19)
    45min

    Gorgonzolamousse med fikon

    Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

    (21)

    (21)
    30min

    Caponata

    Klassisk italiensk grönsaksröra, passar lika bra som tillbehör eller som egen rätt.

    (99)

    (99)
    45min

    Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

    Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

    (433)

    (433)
    2tim 30min

    Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

    En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

    (134)

    (134)
    20min

    Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

    Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

    (23)

    (23)
    10min

    Vitlöksfräst svartkål med nötter och parmesan

    Fräst svartkål med vitlök, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

    (146)

    (146)
    10min

    Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter

    Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter - Iialiensk omelett, perfekt att tillaga i ugnen medan du dukar bordet.

    (94)

    (94)
    30min

    Vinägrett med chili, soja, ingefära och vitlök

    En kryddig vinägrett med chili, ingefära och vitlök. Sojan ger vinägretten dess sälta.

    (73)

    (73)
    10min

    Parmesanchips

    Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!

    (55)

    (55)
    15min

    Marinerade bönor

    Blandade marinerade bönor; kidneybönor, stora vita bönor, svarta bönor smaksatt med blekselleri, lök och chili.

    (48)

    (48)
    30min

    Soppa på vita bönor och broccoli med fetaost

    En vårgrön, slät och matig soppa på bönor broccoli och fetaost.

    (188)

    (188)
    20min

    Paprika- och fetaoströra

    Härlig smak av rostad paprika och feta i en vackert färgstark röra.

    (149)

    (149)
    15min

    Melon och fetaostsallad

    Melon och fetaost är en fantastisk smakkombination, perfekt för sommarbuffén.

    (373)

    (373)
    15min

    Auberginegratäng med vitlök och parmesan

    Vegetarisk auberginegratäng med en mustig tomatsås och fräst vitlök som toppas med lagrad parmesan. Utmärkt som den är eller som ett tillbehör.

    (103)

    (103)
    45min

    Chimichurri

    Chimichurri är en smakrik sås som passar mycket bra till grillat och kan med fördel även användas som marinad till kött.

    (153)

    (153)
    10min

    Potatissallad med senapdressing och kapris

    Potatissallad med lite sting från senap och sälta från kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (115)

    (115)
    30min

    Rödbetor med pinjenötter och parmesanost

    Nykokta rödbetor med rostade pinjenötter, riven parmesan och rucolasallad. Toppas med en god olivolja. Perfekt som förrätt eller lättare lunch.

    (135)

    (135)
    20min

    Laxcarpaccio med mango & avokado

    Fruktig och frisk laxcarpaccio med avokado och mango, smaksatt med chilivinägrett med sting.

    (151)

    (151)
    30min

    Chiligryta med tomat och kidneybönor

    God och smakrik chiligryta med kidneybönor. Lika god som vegetarisk variant utan salsiccia.

    (126)

    (126)
    30min

    Grönsallad med enkel vinägrett

    Den enkla grönsalladen passar de flesta middagsbord. Smaksatt med vinägrett blir den extra god.

    (58)

    (58)
    10min

    Avokado- och linssallad med balsamicovinägrett

    Avokado och linser i en god kombination med en fräsch vinägrett.

    (88)

    (88)
    15min

    Ugnsgrillade kycklingvingar med balsamvinäger

    Grillade kycklingvingar enkelt marinerade, fungerar utmärkt både att grilla i ugn och på vanlig grill.

    (62)

    (62)
    30min

    Ugnsbakad fetaost i foliepaket med honung

    Den goda smaken av fetaost kommer fram lite extra om man bakar osten i ugnen - jättegott tillsammans med honung och timjan!

    (122)

    (122)
    15min

    Helstekt Sea Bream med gremolata

    Helstekt Sea Bream är en ljuvlig fiskrätt smaksatt med väldoftande gremolata.

    (174)

    (174)
    30min

    Tomat- och mozzarellasallad

    Insalata caprese blir som allra godast med en buffelmozzarella och söta smakrika tomater - en underbart god sallad!

    (130)

    (130)
    10min

    Potatissallad med feta

    Feta, pinjekärnor och soltorkade tomater lyfter denna goda potatissallad.

    (479)

    (479)
    30min

    Bresaolarullar

    Underbart vackra och goda bresaolarullar med mascarpone och citron.

    (220)

    (220)
    15min

    Parmesangratinerade tomater med basilika

    Sötman från tomaterna tillsammans med sältan från parmesanosten gör detta till ett underbart tillbehör till en bit kött eller i en sallad.

    (32)

    (32)
    30min

    Fetaoströra med soltorkade tomater

    Fetaoströra smaksatt med soltorkade tomater är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Gott till både bröd och grillat.

    (273)

    (273)
    15min

    Sallad med gorgonzola, päron och valnötter

    En smakrik sallad med stark gorzonzolaost och milda päron toppat med valnötter.

    (99)

    (99)
    10min

    Kalvfärsbiffar med parmesan, vitlök och persilja

    Kalvfärsbiffar med sälta från parmesan är goda tillsammans med pasta.

    (227)

    (227)
    40min

    Tonfisksallad med borlottibönor och ägg

    Tonfisksallad med bönor och ägg - perfekt till lunchen, picknicken, middagen, buffén - den passar alltid bra helt enkelt!

    (79)

    (79)
    30min

    Hummus

    Hummus är en röra gjord av huvudsakligen kikärter och är ett perfekt tillbehör till kött eller som en del i en buffé.

    (180)

    (180)
    30min

    Stekt mangold med vitlök och cannellinibönor

    Fräs vitlök och mangold med cannelinibönorna och servera som contorni - tillbehör till huvudrätten.

    (179)

    (179)
    15min

    Italiensk gryta, Stufato, med salsiccia

    Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor, linser och härlig salsiccia.

    (349)

    (349)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • recept Glutenfritt
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad