Ugnsbakad fetaost i foliepaket med honung

RÖSTA PÅ RECEPTET (119)

(119)

RÖSTA PÅ RECEPTET (119)

(119)

Vad tycker du?

15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Den goda smaken av fetaost kommer fram lite extra om man bakar osten i ugnen - jättegott tillsammans med honung och timjan!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 pkt
Fetaost (150g)
1 msk
flytande honung
några kvistar
färsk timjan
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Variera rätten som vi fick den på en taverna i Thessaloniki: Lägg en stor skiva av en bifftomat på fetaosten och strö över generöst med torkad oregano över innan du viker ihop paketet. Ringla på olivolja innan du äter osten, men hoppa över honungen.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (119)

(119)
Tack!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco