Recept från Zeta.nu Frittata med svamp och parmesan

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g skogschampinjoner, skivade
  • 3 kokta potatisar, skalade och skivade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
    , till stekning
  • 6 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl hackade örter, t ex basilika, bladpersilja, oregano
  • 1/2 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån

    Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån

    Läs mer
    , grovriven
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna som tål ugnsvärme.

Fräs lök, champinjoner, potatis och vitlök 3–4 min.

Knäck äggen i en bunke och vispa ner mjölk

Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.

Häll äggblandningen och de färska örterna över grönsakerna i stekpannan.

Strö över osten och sätt in stekpannan i ugnen 15-20 min, eller tills äggsmeten stannat.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.