Recept från Zeta. Caponata_st

Caponata

Klassisk italiensk grönsaksröra, passar lika bra som tillbehör eller som egen rätt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek aubergine i olivolja på hög värme så att den får fin färg.

Lägg i lök, vitlök och selleri och stek ytterligare någon minut.

Sänk värmen och häll i tomater, örter, vinäger, kapris, oliver och socker.

Låt koka ihop ca 30 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera rätten varm, ljummen eller kall.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Caponata är godast om den serveras lätt ljummen. Den ska ha en lätt sötsur karaktär som du reglerar efter egen smak med socker och vinäger.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.