Caponata

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

Vad tycker du?

45min 15 ingredienser

Caponata är en klassisk siciliansk röra som är gjord på söta och syrliga ingredienser, som aubergine, lök, tomater, citron och kapris. Röran serveras ofta som en antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
aubergine
1
gul lök
1
liten Zucchini
4
vitlöksklyftor skivade
1 frp
krossade tomater
1 stjälk
blekselleri skivad
några kvistar
timjan
några kvistar
rosmarin
1 msk
honung
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Caponata är godast om den serveras lätt ljummen. Den ska ha en lätt sötsur karaktär som du reglerar efter egen smak med honung och vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Agneta Östman-Wenger

Stämmer, Yolanda. Supergott! Vitt brytbröd till med olivolja på.

Yolanda http://mittprivatakrig.wordpress.com/

Låter gott! 🙂