Recept från Zeta: Caponata di melanzane

Caponata di melanzane

Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär auberginerna i 2 cm stora tärningar.

Lägg dem i en sil, strö över salt och låt dra i minst 30 minuter.

Spola hastigt av auberginerna och klappa dem torra med hushållspapper.

Stek auberginerna gyllenbruna i hälften av olivoljan i en riktigt het stekpanna.

Låt rinna av på hushållspapper.

Salta och peppra.

Häll i resterande olivolja i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt lök och vitlök och värm sakta.

Låt fräsa i 10 minuter utan att de får färg.

Tillsätt tomater, selleri, oliver, kapris, basilika och persilja.

Koka upp.

Häll i vinäger och låt sjuda under lock i 10-15 minuter.

Ta bort kastrullen från plattan och vänd försiktigt ner auberginerna.

Smaksätt med salt och peppar.

Servera rätten varm, ljummen eller kall.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.