Recept från Zeta. Tomatbrässerad kyckling med rosmarin.

Tomatbrässerad kyckling med rosmarin

Saftig kyckling som brynts hastigt och som sedan fått koka med tomatsåsen med vitt vin och rosmarin. Serveras med ungsrostade potatisar.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda potatisen med olivolja, 1 msk finhackad rosmarin, salt och peppar på en plåt.

Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.

Bryn kycklingen i olja i en vid gryta.

Salta och peppra.

Skala och strimla löken, tillsätt i grytan och fräs i någon minut.

Tillsätt vinet och låt koka in kycklingen ca 3 minuter.

Tillsätt finkrossade tomater och finhackad rosmarin.

Låt kycklingen småkoka under lock i ca 20 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med rostad potatis.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.