Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

Vad tycker du?

10min

Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

dl
3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggulor
2 tsk
dijonsenap
Salt och peppar

Gör så här

Tips!

Om majonnäsen skulle skära sig, sluta vispa och häll i en 1/2-1 tsk iskallt vatten och rör runt. Fortsätt sedan droppvis att hälla i oljan.

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)
Tack!

Hans Larsson

Varför måste man ha två sorters rapsolja?

Anna Mellberg

Hej Hans! Många tycker att rapssmaken blir för dominerande om endast den kallpressade oljan används. Den neutrala rapsoljan jämnar ut smaken helt enkelt. Hälsningar vännerna på Zeta

Recept från kategorier