Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)

Vad tycker du?

10min 6 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

dl
3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggulor
2 tsk
dijonsenap
Salt och peppar

Gör så här

Tips!

Om majonnäsen skulle skära sig, sluta vispa och häll i en 1/2-1 tsk iskallt vatten och rör runt. Fortsätt sedan droppvis att hälla i oljan.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Hans Larsson

Varför måste man ha två sorters rapsolja?

Anna Mellberg

Hej Hans! Många tycker att rapssmaken blir för dominerande om endast den kallpressade oljan används. Den neutrala rapsoljan jämnar ut smaken helt enkelt. Hälsningar vännerna på Zeta

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett