Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja
Vad tycker du?
Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Om majonnäsen skulle skära sig, sluta vispa och häll i en 1/2-1 tsk iskallt vatten och rör runt. Fortsätt sedan droppvis att hälla i oljan.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (25)
(25)Vad tyckte du om receptet?
4 kommentarer
Sandra
Hej!
Hur länge håller majonnäsen i kylen?
Kan man frysa in majonnäsen, tina och vispa upp igen?
Mvh Sandra
Anna Mellberg
Hej Sandra! Den håller i ungefär en vecka. Titta, lukta och smaka! Vi tror inte att frysning fungerar, men med det sagt så har vi inte provat. Hälsningar vännerna på Zeta
Hans Larsson
Varför måste man ha två sorters rapsolja?
Anna Mellberg
Hej Hans! Många tycker att rapssmaken blir för dominerande om endast den kallpressade oljan används. Den neutrala rapsoljan jämnar ut smaken helt enkelt. Hälsningar vännerna på Zeta