Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)

Vad tycker du?

10min 6 ingredienser

Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

dl
3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggulor
2 tsk
dijonsenap
Salt och peppar

Gör så här

Tips!

Om majonnäsen skulle skära sig, sluta vispa och häll i en 1/2-1 tsk iskallt vatten och rör runt. Fortsätt sedan droppvis att hälla i oljan.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Sandra

Hej!
Hur länge håller majonnäsen i kylen?
Kan man frysa in majonnäsen, tina och vispa upp igen?
Mvh Sandra

Anna Mellberg

Hej Sandra! Den håller i ungefär en vecka. Titta, lukta och smaka! Vi tror inte att frysning fungerar, men med det sagt så har vi inte provat. Hälsningar vännerna på Zeta

Hans Larsson

Varför måste man ha två sorters rapsolja?

Anna Mellberg

Hej Hans! Många tycker att rapssmaken blir för dominerande om endast den kallpressade oljan används. Den neutrala rapsoljan jämnar ut smaken helt enkelt. Hälsningar vännerna på Zeta