Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

10min 6 ingredienser

Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

dl
3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggulor
2 tsk
dijonsenap
Salt och peppar

Gör så här

Tips!

Om majonnäsen skulle skära sig, sluta vispa och häll i en 1/2-1 tsk iskallt vatten och rör runt. Fortsätt sedan droppvis att hälla i oljan.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Hans Larsson

Varför måste man ha två sorters rapsolja?

Anna Mellberg

Hej Hans! Många tycker att rapssmaken blir för dominerande om endast den kallpressade oljan används. Den neutrala rapsoljan jämnar ut smaken helt enkelt. Hälsningar vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar