Recept från Zeta.nu inlagda grönsaker och svamp.

Inlagda grönsaker och svamp

Inlagda grönsaker och svamp varvade med citron och färska örter. Passar utmärkt som tillbehör eller som tilltugg.

Tillagning
Låt svalna ca

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg valfri grönsak: champinjoner, aubergine eller zucchini
  • 1-2 schalottenlökar, skivade
  • 5 dl vatten
  • 3 dl Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk

    Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk

    Läs mer
  • 3 vitlöksklyftor, hela skalade
  • 2 tsk salt
  • 6 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • färska örter, t ex basilika, timjan, oregano, bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 färsk röd chili ( kan exluderas)
  • 1-3 lagerblad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Välj din grönsak att lägga in. Gör rent svampen och skär dem mitt itu.

Skiva aubergine eller zucchini, pensla med olivolja och grilla i het grillpanna.

Koka upp vinäger och vatten. Lägg i din valda grönsak, lök och vitlöksklyftor.

Låt koka 3 – 4 min. Häll av i durkslag och torka ordentligt.

Varva grönsakerna med örter och citronskal i väl rengjorda burkar.

Hetta upp olivoljan till 60 grader, kontrollera med en stektermometer.

Häll olivoljan över grönsakerna och sätt genast på locket, låt svalna och ställ sedan i kylen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Smaktips: Zucchini + citronskal + basilika och chili Aubergine + citronskal + rosmarin och chili Svamp + citronskal, timjan och chili
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.