Recept från Zeta. Grillade grönsaker med salsa verde

Grillade grönsaker med salsa verde

Grillade grönsaker får fin smak av rökt olivolja. Servera med en smakrik och fräsch salsa verde.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Salsa verde: Mixa alla ingredienser grovt i en blender eller med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.

Grönsaker: Skiva auberginen på längden i 1/2 cm tjocka skivor och salta båda sidor, låt ligga ca 30 minuter.

Skiva eller dela de övriga grönsakerna.

Pensla med olivolja och grilla dem så att de blir mjuka och får fin färg.

Torka av auberginen, pensla med olivolja och grilla även den till fin färg.

Salta och peppra grönsakerna, servera som egen rätt eller som tillbehör tillsammans med salsa verde och/eller rökt olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.