Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Glutenfritt

    Goda recept på glutenfri mat. Glutenfri kost innebär att sädesslag som innehåller gluten, som finns i vete, korn och råg inte används i mat eller bakning.

    Glutenfri pizza med zucchini, valnötter och ramslök

    En glutenfri pizza bianco med våriga smaker av zucchini, valnötter och ramslök. Krämig, nötig och precis så god som man vill att en pizza ska vara när solen börjar värma igen. Har du inte tillgång till ramslök kan du istället använda färska örter som du gillar.

    (5)

    (5)
    20min

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar är ett smakrikt recept med en härlig blandning av mustig pinsasås, syrlig citron och hetta från rosépeppar. Servera som lunch, middag eller skär upp den i bitar och servera som drinktilltugg.  Se alla recept på Pinsa

    (2)

    (2)
    20min

    Glutenfri pinsa med burrata, mortadella och pistagenötter

    Vår glutenfria pinsa är så god att det är svårt att tro att den faktiskt är glutenfri. Toppa den med krämig burrata, len mortadella och rostade pistagenötter – och du har en kombination som är svår att slå. Se alla recept på Pinsa

    (12)

    (12)
    20min

    Glutenfri grekisk pastasallad

    Grekisk pastasallad är den absolut godaste och enklaste lunchen. Hacka grönsakerna medan den glutenfria pastan kokar, sen är det bara att blanda ihop det. Passar perfekt som lunchlåda eller picknickmat.

    (7)

    (7)
    15min

    Glutenfri Strozzapreti med rostad tomatsås och burrata

    Den här glutenfria pastan får sin goda smak genom att du ugnsrostar grönsakerna i ugnen innan du mixar ner dem till en krämig tomatsås. Ett bra sätt att väcka liv i grönsaker som börjar bli trötta. Toppa pastan med krämig, mild burrata för en härlig vardagsmåltid.

    (10)

    (10)
    1tim

    Glutenfri citronpasta med kronärtskocka, mozzarella och pistage

    Den här enkla pastan blir färdig på bara 20 minuter och har en härligt fräsch och syrlig smak. Vardagslyx i sin enklaste form. Det går självklart lika bra att byta ut den glutenfria pastan mot vanlig Spaghetti.

    (12)

    (12)
    20min

    Burratadipp med hot honey och glutenfria crostini

    Dipp innebär ofta smulkalas med glutenfria produkter, men med Zetas glutenfria crostini är det inget problem för de med celiaki. I denna burratadipp blandas söthet honung med syrlig citron och krämig burrata – en toppendipp med andra ord.

    (14)

    (14)
    10min

    Mascarpone med pocherad rabarber och Cantucci

    Det här är en fräsch och pigg dessert med frisk mascarponekräm, rabarber som pocheras i prosecco och knapriga mandelskorpor. Den går utmärkt att förbereda i förväg, men vänta med att lägga upp den i serveringsglasen till strax innan servering för att bibehålla skorpornas knaprighet.

    (7)

    (7)
    40min

    Stekt dorata (seabream)

    Dorata eller seabream är en fantastisk, lagom fet fisk. Stekt dorata med salsa verde är ett riktigt gott middagstips.

    (10)

    (10)
    30min

    Vitello Tonnato

    Vitello Tonnato är ett klassisk italienskt recept, kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. En bra rätt att förbereda dagen innan och perfekt till buffébordet.

    (112)

    (112)
    21tim 15min

    Pilgrimsmusslor med Prosciutto di Parma och ärtpuré

    En lyxig förrätt med fina smaker från prosciutto di parma och pilgrimsmusslor tillsammans med en krämig ärtpuré. Perfekt till en härlig helgmeny eller som en förrätt på nyår.

    (63)

    (63)
    20min

    Nötkräm - Nutella

    Gör din egen nutella! Hasselnötter, olja med mild olivsmak, kakao, honung och vaniljstång skapar en ljuvligt god nötkräm, som är relativt enkel att göra. Men kräver sitt tålamod!  Passar perfekt till desserter med bär eller till bakning. Eller varför inte bara doppa nötter och bär i den! I det här receptet har vi valt att använda vår olja som är en blandning av både oliv och rapsolja, det ger en mycket mild och nötig smak. Naturligtvis går det bra att använda olivolja med mer smak om man föredrar det.

    (187)

    (187)
    15min

    Linser smaksatta med citronoliver

    Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

    (44)

    (44)
    5min

    Sötpotatis i ugn med fetaost

    Sötpotatis med fetaost och chili är en perfekt kombination av smaker, sött, salt och lite kryddigt. Passar lika bra som tillbehör som egen vegetarisk rätt.

    (662)

    (662)
    45min

    Medelhavssallad

    En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

    (79)

    (79)
    30min

    Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

    En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

    (102)

    (102)
    50min

    Veganska chokladbollar

    Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.

    (173)

    (173)
    20min

    Tryffelsalami med parmesankräm

    Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Garanterat en smaksuccé som aperitivo eller som enkelt drinktilltugg. När vi lagat dessa här på Zetas kontor tar de slut i ett nafs och vi får alltid frågan om vi kan göra fler. Eftersom det går så fort att göra och är ett så enkelt recept är det aldrig några problem!

    (291)

    (291)
    10min

    Halloumi fries med kikärtsdipp

    Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

    (50)

    (50)
    25min

    Italiensk chokladtårta med svarta bönor

    En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

    (235)

    (235)
    1tim

    Äppelmuffins med kanel och kardemumma

    Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

    (67)

    (67)
    45min

    Kapriskrisp

    En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

    (44)

    (44)
    15min

    Ratatouille med grekiska smaker

    Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

    (147)

    (147)
    50min

    Bresaola med parmesan och nötter

    Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

    (145)

    (145)
    10min

    Sparris med parmesan och nötter

    Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

    (98)

    (98)
    15min

    Potatissallad med parmesan

    Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

    (59)

    (59)
    20min

    Varma grönsaker med äppelcidervinäger

    Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, som tex kyckling och är även mycket gott till fisk.

    (41)

    (41)
    30min

    Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

    Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

    (26)

    (26)
    30min

    Bönbars med banan och tranbär

    Bönbars med banan, tranbär, kokos och choklad. Passar perfekt efter träning eller som mellanmål.

    (160)

    (160)
    45min

    Siciliansk apelsinsallad

    Siciliansk apelsinsallad som toppas med mandel, granatäpple och mynta. Smaksätt med olivolja.

    (57)

    (57)
    20min

    Ricotta- och citronsufflé med färska bär

    Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.

    (78)

    (78)
    40min

    Glutenfri pizzadeg

    Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

    (363)

    (363)
    1tim 30min

    Energybars med espressokaffe

    Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

    (75)

    (75)
    1tim 15min

    Hallonsmoothie med sojabönor

    Hallonsmoothie gjord på sojabönor och färska hallon. Fräsch, mättande och enkel att göra. Perfekt att ha till frukosten, mellanmål eller efter träningen.

    (44)

    (44)

    Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

    Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

    (23)

    (23)
    24tim 20min

    Grillad sparris med örtricotta

    Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

    (157)

    (157)
    35min

    Grillad halloumi med coleslaw

    Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

    (61)

    (61)
    30min

    Inlagda grönsaker och svamp

    Inlagda grönsaker och svamp varvade med citron och färska örter. Passar utmärkt som tillbehör eller som tilltugg.

    (0)

    (0)
    3tim 30min

    Frittata med skogschampinjoner och parmesan

    Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

    (207)

    (207)
    40min

    Italiensk Gino med mascarponekräm

    Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

    (78)

    (78)
    25min

    Tryffelburrata med långbakade tomater

    Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

    (118)

    (118)
    3tim 10min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (108)

    (108)
    30min

    Karamelliserad schalottenlök

    Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

    (34)

    (34)
    20min

    Citronmarinerad zucchini

    Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

    (163)

    (163)
    30min

    Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

    Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

    (49)

    (49)
    40min

    Saffransfräst fänkål

    Fräst fänkål som har fått smak av saffran och vitt vin. Perfekt att servera till fisk, kyckling eller som som en del av en buffé.

    (48)

    (48)
    30min

    Tomatbräserad kyckling med rosmarin

    Saftig kyckling som brynts hastigt och som sedan fått koka med tomatsåsen med vitt vin och rosmarin. Serveras med ungsrostade potatisar.

    (92)

    (92)
    30min

    Ugnsgrillad kyckling med örttomater

    Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

    (25)

    (25)
    1tim

    Chokladmousse med amaretto

    Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

    (175)

    (175)
    1tim

    Fiskgryta med saffran

    Upptäck vår fiskgryta med härlig smakblandning av saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. En riktigt god gryta som uppskattas av hela familjen, både barn och vuxna!

    (245)

    (245)
    40min

    Italienska charkuterier

    Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

    (70)

    (70)
    15min

    Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

    Cocktailspett med minimozzarella, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

    (277)

    (277)
    15min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (66)

    (66)
    10min

    Grillad entrecote med mustig glaze

    Grillad entrecote med mustig glaze. Ge din köttbit extra smak och glans och bjud dina vänner på gott, grillat kött!

    (34)

    (34)
    20min

    Grillade fetaostknyten med örter

    Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

    (50)

    (50)
    15min

    Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

    Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

    (104)

    (104)
    50min

    Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

    Sältan från halloumi och sötman från ugnsrostade grönsaker gör detta till ett gott tillbehör till kött och fågel, men också god som en egen, vegetarisk rätt.

    (154)

    (154)
    30min

    Haricots verts med bönor och vitlök

    Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

    (125)

    (125)
    20min

    Rostad potatis med tomater & sardeller

    Ugnsrostad potatis med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade. Ett utmärkt tillbehör till kött och kyckling.

    (15)

    (15)
    45min

    Kokt kalvkött med salsa verde

    Bollito di vitello con salsa verde heter den klassiska rätten på italienska. Såsen mixas av bladpersilja, mynta och basilika, sardeller, vitlök och kapris.

    (9)

    (9)

    Hel gös på liguriskt vis

    Att ugnsbaka fisk är ett gott och enkelt sätt att tillreda fisk. I det här receptet får gösen sällskap av vitt vin och örter.

    (26)

    (26)

    Fänkålssallad

    En fräsch sallad med tunt skivad fänkål, sallad, citron, olivolja och persilja. Gott som förrätt eller tillbehör.

    (38)

    (38)
    15min

    Endiver med apelsin

    Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.

    (104)

    (104)
    30min

    Caprese

    Caprese är en klassisk italiensk rätt och serveras ofta som en antipasto, dvs en italiensk förrätt.

    (48)

    (48)
    15min

    Caponata di melanzane

    Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

    (26)

    (26)
    1tim

    Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

    Apelsin- och fänkålssallad med svarta oliver och mangovinägrett. En sallad med spännande smaker. Perfekt som förrätt eller tillbehör.

    (16)

    (16)
    30min

    Grillad salsiccia med Italiensk ketchup

    Grillad salsiccia med italiensk ketchup, gör din egen ketchup med en touch från Italien för att ta din grillade salsiccia till oanade höjder.

    (15)

    (15)
    40min

    Grillad aubergine med tomatsalsa

    Grillade skivor av aubergine med en smakrik tomatsalsa med kapris, citron och basilika.

    (17)

    (17)
    45min

    Grön salsa - Salsa verde

    Fräsch grön salsa av mixade färska örter, kapris, vitlök och olivolja. Smaksätt med sardellcrème.

    (37)

    (37)
    10min

    Grillade grönsaker med salsa verde

    Grillade grönsaker får en fin smak av olivolja som kompletteras perfekt med en smakrik och fräsch salsa verde. Kombinationen av grillad smak och örtig salsa karaktär ger en läcker smakupplevelse.

    (21)

    (21)
    45min

    Gorgonzolamousse med fikon

    Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

    (22)

    (22)
    30min

    Caponata

    Caponata är en klassisk siciliansk röra som är gjord på söta och syrliga ingredienser, som aubergine, lök, tomater, citron och kapris. Röran serveras ofta som en antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.

    (121)

    (121)
    45min

    Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

    Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

    (471)

    (471)
    2tim 30min

    Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

    En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

    (144)

    (144)
    20min

    Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

    Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

    (28)

    (28)
    10min

    Vitlöksfräst svartkål med nötter och parmesan

    Fräst svartkål med vitlök, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

    (181)

    (181)
    10min

    Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter

    Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter – Iialiensk omelett, perfekt att tillaga i ugnen medan du dukar bordet.

    (105)

    (105)
    30min

    Vinägrett med chili, soja, ingefära och vitlök

    En kryddig vinägrett med chili, ingefära och vitlök. Sojan ger vinägretten dess sälta.

    (75)

    (75)
    10min

    Parmesanchips

    Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!

    (57)

    (57)
    15min

    Marinerade bönor

    Blandade marinerade bönor; kidneybönor, stora vita bönor, svarta bönor smaksatt med blekselleri, lök och chili.

    (60)

    (60)
    30min

    Soppa på vita bönor och broccoli med fetaost

    En vårgrön, slät och matig soppa på bönor broccoli och fetaost.

    (197)

    (197)
    20min

    Paprika- och fetaoströra

    Härlig smak av rostad paprika och feta i en vackert färgstark röra.

    (201)

    (201)
    15min

    Melon och fetaostsallad

    Melon och fetaost är en fantastisk smakkombination, perfekt för sommarbuffén.

    (428)

    (428)
    15min

    Auberginegratäng med vitlök och parmesan

    Vegetarisk auberginegratäng med en mustig tomatsås och fräst vitlök som toppas med lagrad parmesan. Utmärkt som den är eller som ett tillbehör.

    (133)

    (133)
    45min

    Chimichurri

    Chimichurri är en smakrik sås som passar mycket bra till grillat och kan med fördel även användas som marinad till kött.

    (158)

    (158)
    10min

    Potatissallad med senapdressing och kapris

    Potatissallad med lite sting från senap och sälta från kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (132)

    (132)
    30min

    Rödbetor med pinjenötter och parmesanost

    Nykokta rödbetor med rostade pinjenötter, riven parmesan och rucolasallad. Toppas med en god olivolja. Perfekt som förrätt eller lättare lunch.

    (138)

    (138)
    20min

    Laxcarpaccio med mango & avokado

    Fruktig och frisk laxcarpaccio med avokado och mango, smaksatt med chilivinägrett med sting.

    (160)

    (160)
    30min

    Chiligryta med tomat och kidneybönor

    God och smakrik chiligryta med kidneybönor. Lika god som vegetarisk variant utan salsiccia.

    (148)

    (148)
    30min

    Grönsallad med enkel vinägrett

    Den enkla grönsalladen passar de flesta middagsbord. Smaksatt med vinägrett blir den extra god.

    (64)

    (64)
    10min

    Avokado- och linssallad med balsamicovinägrett

    Avokado och linser i en god kombination med en fräsch vinägrett.

    (93)

    (93)
    15min

    Ugnsgrillade kycklingvingar med balsamvinäger

    Grillade kycklingvingar enkelt marinerade, fungerar utmärkt både att grilla i ugn och på vanlig grill.

    (63)

    (63)
    30min

    Ugnsbakad fetaost i foliepaket med honung

    Den goda smaken av fetaost kommer fram lite extra om man bakar osten i ugnen – jättegott tillsammans med honung och timjan!

    (155)

    (155)
    15min

    Helstekt Sea Bream med gremolata

    Helstekt Sea Bream är en ljuvlig fiskrätt smaksatt med väldoftande gremolata.

    (212)

    (212)
    30min

    Tomat- och mozzarellasallad

    Insalata caprese blir som allra godast med en buffelmozzarella och söta smakrika tomater – en underbart god sallad!

    (196)

    (196)
    10min

    Potatissallad med feta

    Feta, pinjekärnor och soltorkade tomater lyfter denna goda potatissallad.

    (517)

    (517)
    30min

    Bresaolarullar

    Underbart vackra och goda bresaolarullar med mascarpone och citron.

    (227)

    (227)
    15min

    Parmesangratinerade tomater med basilika

    Sötman från tomaterna tillsammans med sältan från parmesanosten gör detta till ett underbart tillbehör till en bit kött eller i en sallad.

    (41)

    (41)
    30min

    Fetaoströra med soltorkade tomater

    Fetaoströra smaksatt med soltorkade tomater är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Gott till både bröd och grillat.

    (326)

    (326)
    15min

    Sallad med gorgonzola, päron och valnötter

    En smakrik sallad med stark gorzonzolaost och milda päron toppat med valnötter.

    (105)

    (105)
    10min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Glutenfritt
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad