recept Laktosfritt

Goda recept på laktosfri mat och alternativ för dig som har mjölkallergi. I medelhavsköket är det vanligt att inte använda laktos i maten.

Krustader med lemoncurd och maräng

Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

(6)

Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

(26)

Tagliata med långrostade tomater

Tagliata är en härligt lyxig rätt med oxfilé, ugnsrostade tomater, hyvlad parmesanost och färska örter. I den här varianten har vi tillsatt stekt svamp.

(14)

Choripan med romanseco och chimichurri

Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romanesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

(3)

Frukostfrallor med cannelinibönor

Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

(10)

Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

(14)

Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg

Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.

(20)

Morotsbröd med kidneybönor

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

(18)

Äppelmuffins med kanel och kardemumma

Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

(24)

Kapriskrisp

En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

(10)

Lax med ris på baljväxter

Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen

(2)

One pot pasta med grönsaker

Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

(34)

Bläckfisksallad med potatis och bönor

En fräsch medelhavssallad med bläckfisk, potatis och bönor med en härlig citrusdressing.

(6)

Fräst svartkål med svarta bönor

Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

(25)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(21)

Bönburgare med paprikasås

Vegetarisk bönburgare med krämig paprikasås och goda tillbehör.

(31)

Poké bowl på italiensk vis

Poké bowl med italienska smaker. Sötsyrligt ris med lax, avokado, broccoli, salladslök och kapris som toppas med het chili och vitlöksmajonnäs.

(13)

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(33)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(18)

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

(96)

Energybars med espressokaffe

Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

(40)

Hallonsmoothie med sojabönor

Hallonsmoothie med sojabönor som är fräsch, mättande och enkel att göra.

(23)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(16)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(13)

Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(90)

Spaghetti med svamp och tryffelcrème

Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

(75)

Sparrissallad med lax och mozzarella

Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

(50)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(16)

Citronmarinerad zucchini

Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

(44)

Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

(14)

Stekt gnocchi med kyckling i tomatsås

Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.

(72)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(20)

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

(10)

Fikonmarmelad med hallonbalsamico

Hemmagjord sötsyrlig marmelad med fikon, muscovadosocker och hallonbalsamico. Perfekt att servera till ostbickan.

(3)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(40)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(23)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(18)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(35)

Grilla entrecote med mustig glaze

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med mustiga toner.

(14)

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor.

(11)

Bönbearnaise

Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

(41)

Spaghetti Sugo Finto

God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

(90)

Tapenadebakad lax med bulgur och quinoa

Ugnsbakad lax med ett täcke av tapenade som serveras med kokt bulgur och quinoa med smak av olivolja och citron.

(9)

Pasta Linguine med kapris och tomat

Linguine är en platt, tunn spagetti som passar utmärkt till denna sås med kapris och tomater med en touch av sardeller.

(21)

Pasta Penne Rigate med kyckling och pancetta

Pennete passar perfekt till denna goda tomatsås med kyckling och pancetta.

(36)

Pasta Mezze Penne con verdure

Penne med grönsaker är en matig, vegetarisk italiensk pastarätt med lite sting från röd chili.

(38)

Spaghetti med hummer

Spaghetti all'Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

(29)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(83)

Bruschetta med bönor och avokado

Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

(21)

Rostad potatis med tomater & sardeller

Ugnsrostad potatis med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade. Ett utmärkt tillbehör till kött och kyckling.

(9)

Risotto con Borlotti

En mer italiensk rätt än risotto är svår att hitta, här med borlottibönor och rosmarin.

(12)

Kokt kalvkött med salsa verde

Bollito di vitello con salsa verde heter den klassiska rätten på italienska. Såsen mixas av bladpersilja, mynta och basilika, sardeller, vitlök och kapris.

(8)

Inkokta champinjoner med vitt vin

Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

(52)

Hel gös på liguriskt vis

Att ugnsbaka fisk är ett gott och enkelt sätt att tillreda fisk. I det här receptet får gösen sällskap av vitt vin och örter.

(9)

Haricots verts med sardeller och chili

Blanda de kokta, gröna bönorna med sardeller, vitlök och chili så får du ett härligt tillbehör med sälta.

(1)

Fänkålssallad

En fräsch sallad med tunt skivad fänkål, sallad, citron, olivolja och persilja. Gott som förrätt eller tillbehör.

(12)

Endiver med apelsin

Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.

(3)

Caponata di melanzane

Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

(11)

Bönsallad med tomat, gurka och chili

En härligt het sallad med chili, blandade bönor och tomat.

(32)

Bönor med saffran och limelax

En fiskgryta med lax och härliga smaker av lime och saffran.

(2)

Böngryta med tomat och salvia

Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

(10)

Bön- och sellerisallad

Kidneybönor är en vanlig ingrediens i det italienska köket, här med den karakteristiska smaken av selleri.

(16)

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

En sallad med spännande smaker! Fänkål, oliver, apelsin och mangobalsamico.

(9)

Grillad salsiccia med Italiensk ketchup

Gör din egen italienska ketchup för att ta din grillade salsiccia till oanade höjder!

(7)

Grillad aubergine med tomatsalsa

Grillade skivor av aubergine med en smakrik tomatsalsa med kapris, citron och basilika.

(6)

Grön salsa - Salsa verde

Fräsch grön salsa av mixade färska örter, kapris, vitlök och olivolja. Smaksätt med sardellcrème.

(7)

Grillade grönsaker med salsa verde

Grillade grönsaker får fin smak av olivolja. Servera med en smakrik och fräsch salsa verde.

(5)

Bönsoppa med savoykål

Zuppa di verze con fagioli - Savojkålen bidrar med sin smak, konsistens och färg i denna goda bönsoppa!

(15)

Pasta Tortiglioni med chorizo och grillad paprika

Använd gärna Zeta Casa Di Luca Tortiglioni till denna rätt med chorizo och grillad paprika.

(47)

Minestrone med rimmat fläsk och bönor

En minestronesoppa är en matig och mättande soppa med pasta, bönor och fläsk - klassisk och god!

(36)

Caponata

Klassisk italiensk grönsaksröra, passar lika bra som tillbehör eller som egen rätt.

(50)

Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

(115)

Buffébröd med tapenade

Ett buffébröd med smaksatt med tapenade. Perfekt brytbröd på buffébordet.

(2)

Ciabatta

Ciabatta betyder toffel på italienska, vilket kommer av formen på brödet.

(24)

Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

(59)

Het hummus med citron

Hummus gjord på kikärtor. Kikärtsröran är smaksatt med citron för att ge en fräsch syrlighet och får sin hetta från chili.

(29)

Femgryner med soffritto

Soffritto är en smakgrund för italienska maträtter, istället för buljong. Här har vi blandat den genuina soffritto-smaken med gryner, kapris och citron.

(24)

Ugnsrostad blomkål med kapris- & olivtapenade

Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

(16)

Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

(5)

Piadina - italienska tunnbröd

Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.

(96)

Vitlöksfräst svartkål med nötter och parmesan

Fräst svartkål med vitlök, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

(64)

Superenkla nöt- & chokladbollar

Tartufi semplici al cioccolato e noci. En lite nyttigare chokladboll som passar perfekt som mellanmål.

(13)

Gudomlig chokladkaka

En underbar chokladkaka för den som älskar choklad och vill prova en lite nyttigare variant. Torta al cioccolato "divina".

(35)

Vinägrett med timjan, vitlök och citron

Timjan, vitlök och citron sätter smak på denna vinägrett. Välj en balsamvinäger du gillar!

(96)

Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter

Italiensk omelett, perfekt att tillaga i ugnen medan du dukar bordet.

(60)

Vinägrett med chili, soja, ingefära och vitlök

En kryddig vinägrett med chili, ingefära och vitlök. Sojan ger vinägretten dess sälta.

(48)

Spaghetti med tonfisksås

Spaghetti con salsa di tonno - med friska smaker av persilja, tomat och vitlök.

(27)

Pasta Pappardelle med skogschampinjoner

Tryffeloljan lyfter smaken av skogschampinjonerna - underbart gott tillsammans med pappardelle, pinjenötter och basilika.

(58)

Marinerade bönor

Blandade marinerade bönor; kidneybönor, stora vita bönor, svarta bönor smaksatt med blekselleri, lök och chili.

(13)

Pasta Pappardelle med jägarens kyckling

Nykokt pasta pappardelle i tomatsås med vitlöks- och persiljedoftande grillad kyckling - Pappardelle al pollo cacciatore.

(59)

Pasta med broccoli och parmesan

Kombinationen vitlök, broccoli och parmesan är oslagbar till pasta.

(48)

Pasta Penne Rigate med blåmusslor

Medelhavets goda smaker i en pastarätt med blåmusslor, chili och citron.

(81)

Pastasallad med tonfisk

Snabb och matig vardagssallad med blandade bönor, pasta, tonfisk och ägg!

(81)

Auberginegratäng med vitlök och parmesan

Vegetarisk auberginegratäng med en mustig tomatsås och fräst vitlök som toppas med lagrad parmesan. Utmärkt som den är eller som ett tillbehör.

(59)

Tomatbruschetta med rödlök och basilika

Ett grillat italienskt lantbröd med söta, hackade tomater, rödlök och örter.

(48)

Kladdkaka på italienskt vis

En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.

(235)

Chimichurri

Chimichurri är en smakrik sås som passar mycket bra till grillat och kan med fördel även användas som marinad till kött.

(116)

Potatissallad med senapdressing och kapris

Potatissallad med lite sting från senap och sälta från kapris, passar bra till t ex en bit lax.

(66)

Pasta Fusilli med gremolata och parmesanost

Gremolata på citron, persilja och vitlök med pasta och parmesan. Perfekt på en buffé!

(13)

Rödbetor med pinjenötter och parmesanost

Nykokta rödbetor med rostade pinjenötter, riven parmesan och rucolasallad. Toppas med en god olivolja. Perfekt som förrätt eller lättare lunch.

(115)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.