Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Laktosfritt

    Goda recept på laktosfri mat och alternativ för dig som har mjölkallergi. I medelhavsköket är det vanligt att inte använda laktos i maten.

    Stekt dorata (seabream)

    Dorata eller seabream är en fantastisk, lagom fet fisk. Stekt dorata med salsa verde är ett riktigt gott middagstips.

    (9)

    (9)
    30min

    Tonfisksås med pasta Linguine

    Tonfisksås med linguine med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

    (145)

    (145)
    25min

    Pasta Bolognese Sugo Finto

    Pasta Bolognese Sugo Finto, en köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Köttfärssås som passar hela familjen och kan förstås också lagas med den pastaform som familjen gillar mest.

    (162)

    (162)
    50min

    Osso buco på lammlägg

    Osso buco är en typisk italiensk rätt som serveras med gremolata. Långkok med lamm som doftar av citron och örter är en tydligare beskrivning. Oemotståndligt gott!

    (150)

    (150)
    3tim

    Krustader med lemoncurd och maräng

    Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

    (46)

    (46)

    Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

    En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

    (179)

    (179)
    15min

    Tagliata med långrostade tomater

    Tagliata är en härligt lyxig rätt med oxfilé, ugnsrostade tomater, hyvlad parmesanost och färska örter. I den här varianten har vi tillsatt stekt svamp.

    (41)

    (41)
    1tim

    Choripan med romesco och chimichurri

    Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

    (20)

    (20)
    45min

    Frukostfrallor med cannelinibönor

    Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

    (18)

    (18)
    9tim 25min

    Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg

    Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.

    (72)

    (72)
    1tim

    Morotsbröd med kidneybönor

    Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

    (75)

    (75)
    3tim 55min

    Äppelmuffins med kanel och kardemumma

    Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

    (67)

    (67)
    45min

    Kapriskrisp

    En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

    (44)

    (44)
    15min

    Lax med pasta risoni

    Risformad pasta eller mer känt som Risoni, är gott med grönsaker och stekt lax. Perfekt vardagsrätt med smaker från medelhavsköket.

    (26)

    (26)
    20min

    One pot pasta med grönsaker

    Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta – one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

    (88)

    (88)
    15min

    Bläckfisksallad med potatis och bönor

    En fräsch medelhavssallad med bläckfisk, potatis och bönor med en härlig citrusdressing.

    (9)

    (9)
    1tim

    Fräst svartkål med svarta bönor

    Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

    (61)

    (61)
    25min

    Varma grönsaker med äppelcidervinäger

    Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

    (41)

    (41)
    30min

    Bönburgare med paprikasås

    Vegetarisk bönburgare med paprikasås och picklad rödlök. Serveras i knaperstekt eller grillat surdegsbröd. Enkelt och smakrik burgare som passar hela familjen.

    (70)

    (70)
    40min

    Poké bowl på italienskt vis

    Poké bowl med italienska smaker. Sötsyrligt ris med lax, avokado, broccoli, salladslök och kapris som toppas med het chili och vitlöksmajonnäs.

    (32)

    (32)
    45min

    Bruschetta med vegansk bönröra

    Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (104)

    (104)
    10min

    Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

    Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

    (25)

    (25)
    30min

    Hemgjord pasta

    Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

    (1329)

    (1329)
    45min

    Energybars med espressokaffe

    Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

    (75)

    (75)
    1tim 15min

    Hallonsmoothie med sojabönor

    Hallonsmoothie gjord på sojabönor och färska hallon. Fräsch, mättande och enkel att göra. Perfekt att ha till frukosten, mellanmål eller efter träningen.

    (44)

    (44)

    Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

    Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

    (23)

    (23)
    24tim 20min

    Inlagda grönsaker och svamp

    Inlagda grönsaker och svamp varvade med citron och färska örter. Passar utmärkt som tillbehör eller som tilltugg.

    (0)

    (0)
    3tim 30min

    Tramezzini med het tonfiskröra

    Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

    (34)

    (34)

    Crostini med svamp- och tryffelcrème

    Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med ugnsbakade tomatklyftor, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

    (137)

    (137)
    10min

    Spaghetti med svamp och tryffelcrème

    Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

    (195)

    (195)
    30min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (106)

    (106)
    30min

    Karamelliserad schalottenlök

    Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

    (32)

    (32)
    20min

    Citronmarinerad zucchini

    Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

    (154)

    (154)
    30min

    Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

    Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

    (49)

    (49)
    40min

    Stekt gnocchi med kyckling i tomatsås

    Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.

    (164)

    (164)
    45min

    Ugnsgrillad kyckling med örttomater

    Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

    (25)

    (25)
    1tim

    Krispig örtlax med tomatsås

    Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

    (16)

    (16)
    40min

    Italienska charkuterier

    Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

    (69)

    (69)
    15min

    Charktallrik och småplock

    Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

    (48)

    (48)
    15min

    Filoncini med italiensk prosciutto

    Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

    (29)

    (29)
    10min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (66)

    (66)
    10min

    Grillad entrecote med mustig glaze

    Grillad entrecote med mustig glaze. Ge din köttbit extra smak och glans och bjud dina vänner på gott, grillat kött!

    (32)

    (32)
    20min

    Grillad gösfilé med bönbearnaise

    Grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor. Servera med grillade grönsaker till.

    (23)

    (23)
    30min

    Bönbearnaise

    Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

    (76)

    (76)
    15min

    Spaghetti Sugo Finto

    God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

    (152)

    (152)
    20min

    Pasta Linguine med kapris och tomat

    Linguine är en platt, tunn spagetti som passar utmärkt till denna sås med kapris och tomater med en touch av sardeller.

    (55)

    (55)
    20min

    Pasta Penne Rigate med kyckling och pancetta

    Pasta med knaprig pancetta och kyckling som serveras i en mustig tomatsås. Snabblagad och enkel pastarätt perfekt till vardagsmat.

    (77)

    (77)
    20min

    Pasta Penne Rigate con verdure

    Penne med grönsaker är en matig, vegetarisk italiensk pastarätt med lite sting från röd chili.

    (69)

    (69)
    20min

    Spaghetti med hummer

    Spaghetti all’Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

    (45)

    (45)
    30min

    Haricots verts med bönor och vitlök

    Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

    (122)

    (122)
    20min

    Bruschetta med bönor och avokado

    Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag – här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

    (26)

    (26)
    20min

    Rostad potatis med tomater & sardeller

    Ugnsrostad potatis med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade. Ett utmärkt tillbehör till kött och kyckling.

    (15)

    (15)
    45min

    Risotto con Borlotti

    En mer italiensk rätt än risotto är svår att hitta, här med borlottibönor och rosmarin.

    (23)

    (23)
    30min

    Kokt kalvkött med salsa verde

    Bollito di vitello con salsa verde heter den klassiska rätten på italienska. Såsen mixas av bladpersilja, mynta och basilika, sardeller, vitlök och kapris.

    (9)

    (9)

    Inkokta champinjoner med vitt vin

    Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

    (57)

    (57)
    30min

    Hel gös på liguriskt vis

    Att ugnsbaka fisk är ett gott och enkelt sätt att tillreda fisk. I det här receptet får gösen sällskap av vitt vin och örter.

    (26)

    (26)

    Haricots verts med sardeller och chili

    Blanda de kokta, gröna bönorna med sardeller, vitlök och chili så får du ett härligt tillbehör med sälta.

    (5)

    (5)
    15min

    Fänkålssallad

    En fräsch sallad med tunt skivad fänkål, sallad, citron, olivolja och persilja. Gott som förrätt eller tillbehör.

    (37)

    (37)
    15min

    Endiver med apelsin

    Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.

    (103)

    (103)
    30min

    Caponata di melanzane

    Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

    (24)

    (24)
    1tim

    Bönsallad med tomat, gurka och chili

    En härligt het sallad med chili, blandade bönor och tomat.

    (52)

    (52)
    20min

    Bönor med saffran och limelax

    En fiskgryta med lax och härliga smaker av lime och saffran.

    (5)

    (5)
    30min

    Böngryta med tomat och salvia

    Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

    (19)

    (19)
    30min

    Bön- och sellerisallad

    Kidneybönor är en vanlig ingrediens i det italienska köket, här med den karakteristiska smaken av selleri.

    (39)

    (39)
    15min

    Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

    Apelsin- och fänkålssallad med svarta oliver och mangovinägrett. En sallad med spännande smaker. Perfekt som förrätt eller tillbehör.

    (16)

    (16)
    30min

    Grillad salsiccia med Italiensk ketchup

    Grillad salsiccia med italiensk ketchup, gör din egen ketchup med en touch från Italien för att ta din grillade salsiccia till oanade höjder.

    (15)

    (15)
    40min

    Grillad aubergine med tomatsalsa

    Grillade skivor av aubergine med en smakrik tomatsalsa med kapris, citron och basilika.

    (17)

    (17)
    45min

    Grön salsa - Salsa verde

    Fräsch grön salsa av mixade färska örter, kapris, vitlök och olivolja. Smaksätt med sardellcrème.

    (37)

    (37)
    10min

    Grillade grönsaker med salsa verde

    Grillade grönsaker får en fin smak av olivolja som kompletteras perfekt med en smakrik och fräsch salsa verde. Kombinationen av grillad smak och örtig salsa karaktär ger en läcker smakupplevelse.

    (20)

    (20)
    45min

    Bönsoppa med savoykål

    Zuppa di verze con fagioli – Savojkålen bidrar med sin smak, konsistens och färg i denna goda bönsoppa!

    (22)

    (22)
    30min

    Pasta Tortiglioni med chorizo och grillad paprika

    Använd gärna Zeta Casa Di Luca Tortiglioni till denna rätt med chorizo och grillad paprika.

    (83)

    (83)
    30min

    Minestrone med rimmat fläsk och bönor

    En minestronesoppa är en matig och mättande soppa med pasta, bönor och fläsk – klassisk och god!

    (52)

    (52)
    30min

    Caponata

    Caponata är en klassisk siciliansk röra som är gjord på söta och syrliga ingredienser, som aubergine, lök, tomater, citron och kapris. Röran serveras ofta som en antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.

    (118)

    (118)
    45min

    Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

    Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

    (463)

    (463)
    2tim 30min

    Buffébröd med tapenade

    Ett buffébröd med smaksatt med tapenade. Perfekt brytbröd på buffébordet.

    (8)

    (8)
    1tim 45min

    Ciabatta

    Ciabatta betyder toffel på italienska, vilket kommer av formen på brödet.

    (57)

    (57)
    4tim

    Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

    En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

    (144)

    (144)
    20min

    Het hummus med citron

    Hummus gjord på kikärtor. Kikärtsröran är smaksatt med citron för att ge en fräsch syrlighet och får sin hetta från chili.

    (36)

    (36)
    20min

    Gryner med soffritto

    Soffritto är en smakgrund för italienska maträtter, istället för buljong. Här har vi blandat den genuina soffritto-smaken med gryner, kapris och citron.

    (31)

    (31)
    30min

    Ugnsrostad blomkål med kapris- & olivtapenade

    Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

    (25)

    (25)
    30min

    Hemgjord majonnäs med kallpressad rapsolja

    Majonnäs som passar utmärkt till skaldjur, grillad kött eller kyckling men även som bas i en skagenröra.

    (26)

    (26)
    10min

    Vitlöksfräst svartkål med nötter och parmesan

    Fräst svartkål med vitlök, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

    (175)

    (175)
    10min

    Gudomlig chokladkaka

    En underbar chokladkaka för den som älskar choklad och vill prova en lite nyttigare variant. Torta al cioccolato ”divina”.

    (72)

    (72)
    3tim 10min

    Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter

    Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter – Iialiensk omelett, perfekt att tillaga i ugnen medan du dukar bordet.

    (103)

    (103)
    30min

    Vinägrett med chili, soja, ingefära och vitlök

    En kryddig vinägrett med chili, ingefära och vitlök. Sojan ger vinägretten dess sälta.

    (75)

    (75)
    10min

    Spaghetti med tonfisksås

    Spaghetti med tonfisksås – Spaghetti con salsa di tonno – med friska smaker av persilja, tomat och vitlök.

    (45)

    (45)
    1tim

    Pasta Pappardelle med skogschampinjoner

    Tryffeloljan lyfter smaken av skogschampinjonerna – underbart gott tillsammans med pappardelle, rucola och parmesan.

    (108)

    (108)
    20min

    Marinerade bönor

    Blandade marinerade bönor; kidneybönor, stora vita bönor, svarta bönor smaksatt med blekselleri, lök och chili.

    (58)

    (58)
    30min

    Pasta Pappardelle med jägarens kyckling

    Kycklinggryta – Cacciatore. Klassiskt italienskt långkok som serveras med pasta och namnet betyder ”på jägarens vis”. Kycklinggrytan får sin mustiga smak från lök, tomat, örter och svamp. Vi rekommenderar äggpasta Pappardelle eller Tagliatelle för bästa smakupplevelse.

    (83)

    (83)
    1tim

    Pasta med broccoli och parmesan

    Kombinationen vitlök, broccoli och parmesan är oslagbar till pasta.

    (153)

    (153)
    20min

    Pasta Penne Rigate med blåmusslor

    Medelhavets goda smaker i en pastarätt med blåmusslor, chili och citron.

    (113)

    (113)
    30min

    Pastasallad med tonfisk

    Snabb och matig vardagssallad med blandade bönor, pasta, tonfisk och ägg!

    (149)

    (149)
    20min

    Auberginegratäng med vitlök och parmesan

    Vegetarisk auberginegratäng med en mustig tomatsås och fräst vitlök som toppas med lagrad parmesan. Utmärkt som den är eller som ett tillbehör.

    (127)

    (127)
    45min

    Tomatbruschetta med rödlök och basilika

    Ett grillat italienskt lantbröd med söta, hackade tomater, rödlök och örter.

    (77)

    (77)
    30min

    Kladdkaka på italienskt vis

    En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.

    (326)

    (326)
    35min

    Chimichurri

    Chimichurri är en smakrik sås som passar mycket bra till grillat och kan med fördel även användas som marinad till kött.

    (156)

    (156)
    10min

    Potatissallad med senapdressing och kapris

    Potatissallad med lite sting från senap och sälta från kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (129)

    (129)
    30min

    Pasta Fusilli med gremolata och parmesanost

    Gremolata på citron, persilja och vitlök med pasta och parmesan. Perfekt på en buffé!

    (26)

    (26)
    30min

    Rödbetor med pinjenötter och parmesanost

    Nykokta rödbetor med rostade pinjenötter, riven parmesan och rucolasallad. Toppas med en god olivolja. Perfekt som förrätt eller lättare lunch.

    (138)

    (138)
    20min

    Laxcarpaccio med mango & avokado

    Fruktig och frisk laxcarpaccio med avokado och mango, smaksatt med chilivinägrett med sting.

    (158)

    (158)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Laktosfritt
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad