Stekt gnocchi med kyckling i tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (160)

(160)

Vad tycker du?

45min 12 ingredienser

Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
kycklinglårfilé
1
gul lök
1-2 tsk
sambal olek
1 frp
krossade tomater
1 dl
vatten
1 påse
färsk bladspenat, á 80 g
500 g
färsk gnocchi
2 msk
finhackad persilja
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (160)

(160)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Linda

Starkt! Kunde stått att rätten är stark. Spädde ut med grädde och creme fraiche men ändå för starkt för oss och vår 1-åring. Kunde även stå lite mer utförliga instruktioner.
Helt ok, kommer modifiera till eget recept.

Anna Mellberg

Hej Linda! Vi har nu justerat mängden Sambal, dvs chili och tittat över instruktionerna. Nu finns det utrymme att krydda efter egen smak. Tack för att du hörde av dig till oss. Hälsningar vännerna på Zeta

Erik

Bränner fast gnocchi varje gång…..
För hög värme eller kokat för länge?

Ingela

Jag kokar inte mina gnocchi…jag steker dem på mellanvärme så de får gyllenbrun fin färg det är så jäkla gott. Visst det går fortare att koka men det här är 100 gånger godare tycker jag. Rafsar inte runt så mycket utan skakar pannan istället. Jag tycker det blir mer gummi-aktigt när man kokar dem.

Emma Olsson

Hejsan Erik,
Stek på medelvärme och tillsätt lite mer olivolja. Gnocchi ska endast få lite yta och bli gyllene 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Kalle

Älskar detta recept, funkar lika bra till pasta eller ångade grönsaker som broccoli. Toppa med rivet citronskal.

Isabella

Gnocchi innehåller väl mjöl och potatis och inte bara potatis. Då bör de inte räknas som glutenfritt. Hittade detta receptet under glutenfria recept.

Emma Olsson

Hej Isabella,
Tack så mycket för att du uppmärksammade detta, nu har receptet ändrats. Men det går att göra gnocchi glutenfri om man ersätter mjölet med potatismjöl och majsmjöl 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta