Stekt gnocchi med kyckling i tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (156)

(156)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 12 ingredienser

Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
kycklinglår
1
gul lök
2 tsk
sambal olek
1 frp
körsbärstomater
1 dl
vatten
1 påse
färsk bladspenat, á 80 g
500 g
färsk gnocchi
2 msk
finhackad persilja
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (156)

(156)

Vad tycker du?

6 kommentarer

Lämna ett svar till Kalle Avbryt svar

Erik

Bränner fast gnocchi varje gång…..
För hög värme eller kokat för länge?

Ingela

Jag kokar inte mina gnocchi…jag steker dem på mellanvärme så de får gyllenbrun fin färg det är så jäkla gott. Visst det går fortare att koka men det här är 100 gånger godare tycker jag. Rafsar inte runt så mycket utan skakar pannan istället. Jag tycker det blir mer gummi-aktigt när man kokar dem.

Kalle

Älskar detta recept, funkar lika bra till pasta eller ångade grönsaker som broccoli. Toppa med rivet citronskal.

Isabella

Gnocchi innehåller väl mjöl och potatis och inte bara potatis. Då bör de inte räknas som glutenfritt. Hittade detta receptet under glutenfria recept.

Emma Olsson

Hej Isabella,
Tack så mycket för att du uppmärksammade detta, nu har receptet ändrats. Men det går att göra gnocchi glutenfri om man ersätter mjölet med potatismjöl och majsmjöl 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...