Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 stor morot, fint tärnad
  • 1 selleristjälk, fint tärnad
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g pancetta, rimmat sidfläsk eller rimmad fläskbog, fint tärnad
  • 1 msk färsk salvia eller
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk färsk rosmarin, finhackad eller
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 2 burkar Zeta Cannellinibönor

    Zeta Cannellinibönor

    Läs mer
    , avrunna
  • 4 blad savoykål, fint strimlade
  • 1/2 dl bladpersilja, hackad
  • salt
  • peppar
  • några droppar Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs morot, selleri, lök, vitlök, pancetta, och örter i olivolja i en stor kastrull i några minuter utan att de får färg.

Slå på vin och buljong och låt koka under lock tills morötterna är mjuka, i 10-15 minuter.

Mixa hälften av bönorna och lite av kokvätskan till puré i en matberedare eller med en stavmixer.

Vänd ner purén , savoykål och persilja.

Låt sjuda i några minuter.

Vänd till sist ner de hela bönorna och värm dem.

Smaksätt med salt och peppar.

Fördela soppan i djupa tallrikar.

Droppa över olivoljan och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.